Следвайте ни

Мегасделка в Пловдив: Бозуков изтъргува къмпинга на 4-ти километър

viber icon

Бившият култов къмпинг на „Балкантурист“ - „Горски кът“ на 4-ти километър, придобит от приватизатора на хотел „Лайпциг“ Радослав Бозуков, вече е в активите на фирма на братята Александър и Иван Асенови, по-известни с компанията си „Хъс“ ООД. Имотът е придобит миналия месец чрез учреденото през март 2019 г. „Магнолия Форест“ ООД. Освен Асенови съдружник и управител в него е Симеон Пищалов. 

Търговският регистър подсказва, че „Горски кът“, който отдавна е преименуван на "Комплекс 4-ти километър“, е собственост на „Тракия Турс“ АД, със съдружници Радослав Бозуков, Милен Бозуков и Иванка Бозукова. Имотът е придобит по давностно владение, видно от нотариален акт, издаден през 2014 г. и парафиран при нотариус Бистра Тонева. Имотът е с административен адрес: „Отдих и култура - север“, ул. „Пазарджишко шосе“, с площ 71 957 кв.м, с трайно предназначение на територията ​- урбанизирана, начин на трайно ползване - за къмпинг, мотел.

Продажбата на имота и бъдещото му предназначение са задействани преди година. Със заповед на Община Пловдив №190А-565/22.03.2019 г. е одобрен проект на ПУП-ПУР с устройствени зони „Жилищен парк Марица-север“ Пловдив, с който се предвижда разделяне на УПИ V-241, ваканционно селище, като се изменя частично уличната регулация. Така са образувани три нови УПИ, ваканционно селище, жилищно застрояване с ново ниско свободно застрояване, пише в заповедта. Тя е подписана от бившия кмет Иван Тотев. С химикалка е отбелязано, че същата е влязла в сила на 19.06.19 г. Александър Асенов лаконично коментира, че на мястото ще се изгражда жилищен комплекс.

Самата сделка е реализирана с няколко предшестващи действия, сочат документи в платформата ДАКСИ. На 29.08.2019 г. „Тракия Турс“ АД учредява „Марица парк“ ЕООД с капитал  на обща стойност 3 612 200 лв. (361 220 акции по 10 лв. всяка). За управители на дружеството са избрани Радослав Бозуков и Александър Асенов. Адресът на управление е на ул. „Пловдив-север“ №64 А, където е централният офис и складовата база на „Хъс“ ООД. Предметът на дейност на „Марица парк“ ЕООД е многостранен - от производство на слънчеви и енергийни системи и търговия с еленергия до сделки с недвижими имоти, хотелиерски, туристически, транспортни, спортни, развлекателни, строително-ремонтни и много други дейности.

Друг документ показва, че на 7 януари 2020 г. съдружниците на „Тракия Турс“ АД решават да изплатят стойността на дяловете от капитала на „Марица парк“ ЕООД чрез извършване на непарична вноска с право на собственост върху недвижимите имоти ​- 19 броя(/бунгала, трафопост и земя), които са на 4-ти километър. Пазарната стойност на непаричната вноска на целия имот е 3 612 000 лв., а данъчната оценка - 1 346 740 лв.  Месец по-късно съдружниците на „Тракия Турс“ АД гласуват продажбата на дяловете си в  „Марица парк“ ЕООД на „Магнолия Форест“ ООД за обща цена в размер на 1 985 460 евро (3 871 647 лв.).

Финалната сделка е реализирана на 12.02.2020 г. В договора за прехвърляне на дружествени дялове пише, че „Тракия Турс“ АД, представлявано от Радослав Бозуков, продава на „Магнолия Форест“ ООД 100% от капитала на „Марица парк“ ЕООД за сумата от 3 883 222, 23 лв., която вече е изплатена. За купувач е записан Симеон Пищалов.  

През последните години къмпингът бе доста занемарен, а паркът, който отдавна прилича на джунгла, е като от филм на ужасите. Имотът бе ограден с телена ограда, която сега е подменена с друга, а на места висяха табелки с надпис частна собственост. Носи му се славата на място за интимни срещи. Във Фейсбук се промотира като къмпинг „Тракия“ със следния текст: „За вашето уединение с любимия човек в дискретна обстановка на четири километра от центъра на града. Комплексът е разположен сред естествена гориста растителност. На ваше разположение са и 12 бунгала със самостоятелни санитарни възли, а част от тях имат и климатик“. 

Новата мегасделка е реализирана на имотния пазар в Пловдив няколко месеца след продажбата на друг съседен емблематичен имот. През септември миналата година близо 200 декара заедно с бившите оранжерии за цветя на 4-ти километър бяха продадени на пловдивската фирма „Си резиденс“ АД от Обединена българска банка. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

gosho

12.03.2020 | 09:51

ЕЕЕЕЕ,Радко,най-накрая се отърва! Да не забравиш за нелегалния кабел,дет крадеше ток 20 г-изкохой си го и го предай за мед!!!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?