Следвайте ни

Пазете се! Зарибяват с ваучери за 500 лева от името на "Лидл"

viber icon

Мошеници в нета зарибяват с подаръчен ваучер за 500 лева от името на „Лидл България”. Измамата се разпространява чрез приложенията Viber и  WhatsApp и има реален риск да се точат личните данни на потребителите, защото изисква попълването на анкета с няколко въпроса. Накрая откровено се призовава да се въведат и личните данни, за да може сумата да пристигне до 3 часа. Другото условие е съобщението „Честваме 90-тата си годишнина и раздаваме подаръчна карта за 500 лева. На всички” да се препрати до 20 други потребители. Хора с компютърни специалности разказват, че при защитени устройства с добри антивирусни програми, съобщението се разпознава като вирус. Зарибявката идва от подобен на официалния сайт на Лидл, само че с добавка club.

Такава промоция няма, официално съобщиха от компанията. Посочената игра представлява измама и грубо нарушение на правата на „Лидл България”, включително и съгласно Наказателния кодекс на Република България. Предприели сме всички допустими по закон действия за защита на нашите и Вашите интереси, вкл. сезиране на компетентните органи, допълват от „Лидл”. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?