71

Нова инвестиция в ТИЗ: Вдигат фабрика за биоплодови сокове в с. Радиново

Фабрика за преработка на биоплодове ще се изгражда в село Радиново. Там ще се произвеждат биосокове изцяло от пресни плодове. Новото предприятие ще стане част от голямото индустриално семейство в икономическа зона "Марица", която е част от Тракия икономическа зона. В края на ноември 2021 г. там бе открит медицински център „Тракия Медикал – Марица“ - първият в страната, разположен в индустриална зона.

Новото преработвателно предприятие в с. Радиново ще се простира на площ от 3432 кв. м., а производственото хале ще се разположи на 1410 кв. Оборудването ще е с модерни технологични линии и ще се прилагат съвременни технологии на производство. По рецептура соковете ще са натурални, в тях няма да се влагат захар, подсладители, ароматизатори, вода и консерванти, пише инвеститорът в уведомлението за инвестиционно предложение до РИОСВ Пловдив. Предвидена е зона за приемане на суровините, хладилна част за тяхното съхранение, производствен цех, както и зона за експедиция.

Планирано е годишното производство да бъде 130 000 литра. След обработка и пастьоризация соковете ще се пакетират в бекинбокс с вместимост 3 литра, както и в еднолитрови стъклени бутилки с метални капачки. Физико-химичните и микробиологични анализи ще се извършват в акредитирана лаборатория извън предприятието. Получените пресовки при производството на плодовите сокове, не да отпадък, а съпътстващ продукт, който ще се продава за фураж и компост.  

Инвеститор на фабриката за биосокове е „Сибота“ ЕООД, с едноличен собственик Станимир Чолаков. Дружеството често печели обществени поръчки за столово хранене и кетъринг за училища и детски градини в Пловдив, диетично хранене в трапезарии, както и за доставки по схемите на Държавен фонд „Земеделие“ - „Училищен плод“ и „Училищно мляко“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Майна

Майна

25.01.2022 | 18:36

И 1000 фабрики да ВДИГНЕТЕ с 1000-1200 лв месечна заплата ФАЙДА ЙОК !!! Оправете си заплатите като ги изравните с тези на ЕС както сте изравнили всичко друго и тогава само тогава можем да говорим за инвестиции и бла бла приказки. Неща-стни робовладелци и копе-лдаци

Отговори
6 1

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?