Следвайте ни

Нова инвестиция от 40 милиона в Пловдивско! Министърът на икономиката идва утре

viber icon

Икономическият министър Лъчезар Борисов идва в Пловдив утре за първа копка на ново производство.  Инвеститор на бъдещия високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади е „Интерлинк Груп“ АД с председател на СД Здравко Линкин. Компанията ще инвестира 39 705 000 лв. в материални и нематериални активи в индустриална зона „Марица“, част от Тракия икономическа зона. 

Общата площ около 200 дка като по проект до 30.06.2022 г. ще бъде изградено първото производствено-складово хале с разгъната застроена площ 22 500 кв. м. През следващите 5-10 години ще бъдат построени още 3 халета.

В новия завод ще започне производство свързаното дружество „Профилинк“ ООД. Компанията е в топ 10 на европейските производители на PVC профили. Модерното предприятие ще е с капацитет на първи етап 10 000 тона годишно алуминиеви профили, при напълно автоматизиран производствен процес. Ще бъдат разкрити 150 нови работни места. По своите параметри базата на „Профилинк“ се очертава като най-голямата в този сектор на Балканския полуостров. 

Изпълнител на обекта е „Сиенит строителна група“ ЕАД, а проектът е поверен на арх. Георги Стоянов, управител на "Архитектурно дизайнерско студио".

 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Позьори

Позьори

30.03.2021 | 17:33

А министъра, каква работа има там, освен да позира и да възхвалява неговата партия?!

Отговори
9 4
Майна

Майна

30.03.2021 | 16:22

Това не е ИНВЕСТИЦИЯ а ново робовладелчество . В БЕЛИЯ СВЯТ нов инвеститор представя програма за инвестиране от над 100 страници изготвени от неговите икономисти в които е декларирано и ЗАПЛАЩАНЕТО НА РАБОТНИКА . В него точно и ясно е записано колко ше бъде ПОЧАСОВО ЗАПЛАЩАНЕ за дадената позиция като то е съобразени с условията на ЕС к тези на 21 век . В този ред на мисли аз искам да питам : Уточннено ли е в този нов завод на този ИНВЕСТИТОР заплащането ? Съобразено ли е то с почасовата норма на ЕС в който между другото сме 15 години вече . Каква ще е щетата за околната среда ? Какви са нормативните рамки и цели на тази инвестиция и задължава ли се по закон този ИНВЕСТИТОР да спазва КТ на България ? Ще укрива ли доходи ит осигуровки на заплатите което означава ще извършва ли данъчни престъпления ? Има ли връзки на местно ниво в прокуратурата и съда ? Има ли властови административен чадър над него ? Това са въпроси които и следвало да се следят тясно от независими европейски институти и агенции ръководени от ЕП и ЕК . На всички ни е ясно че това е новия пореден кьор фишек

Отговори
21 6
позитивизъм

позитивизъм

30.03.2021 | 16:57

Защо, когато българска фирма, една от най-добрите в Европа, избира да инвестира отново в България, трябва да се оплюе????? Нали постоянно се тръби, че чуждите инвеститори ни експлоатират, а когато наша фирма влага пари тук, пак сме недоволни!!!!!!!! Кога ще спрем да мрънкаме???? Не трябва ли да подкрепяме родното, което е читаво, съзнателно и коректно спрямо своите служители????

Отговори
8 12
Майна

Майна

30.03.2021 | 18:15

Кое родно е читаво ? Дайте ми пример ! Дайте име на родна фирма която е читава ? Дайте ми инфо за РОДНА фирма която произвежда КАЧЕСТВЕН продукт и ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ , хайде . Истината драги/драга не е ПЛЮЕНЕ. Истината е ИСТИНА

Отговори
13 3
Бивш служител

Бивш служител

30.03.2021 | 18:17

Този същият инвеститор се държи с работниците си , като животни ! По този начин се държи и синчето му в момента към хората. За подлогата Фиданов мога да кажа,че няма по долно човече от него. В тази фирма не се плаща извънреден труд, не осигуряват служителите си на реалната заплата , не се заплаща както е по закон , когато се работи на официални празници. Не се заплаща и нощният труд. Работната среда е под всякаква критика ! В работното хале е мръсотия и невъобразим шум от машините. Работниците дишат всякакви отрови ,защото  не им се осигуряват лични предпазни средства. Прикриват се тежки трудови злополуки. Проверки не се правят от контролните органи. Дори при оплакване в инспекцията по труда нищо не се случва. Познайте защо? Никога не започвайте работа в тази фирма в , която се държат, като с роби със служителите си.

Отговори
19 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?