Следвайте ни

Нов завод за 20 млн. в Пловдив дава хляб на 500 души ВИДЕО

viber icon

500 пловдивчани ще могат да намерят своята нова работа в производствената база на BTL Industries, чийто строеж в индустриална зона „Изток” стартира днес. Решението за местоположението на фирмата е било взето лично от собственика й, като целта е била служителите да се придвижват лесно и бързо, отбеляза изпълнителният директор на компанията Георги Петков.  В новия завод ще се произвеждат лични предпазни средства, които ще се продават в 100 страни. Инвестицията в Пловдив е за над 20 млн. лв., а обектът ще се простира върху 25 000 кв. м.

С каски на главата и лопати в ръката в първата копка се включиха  заместник-министърът на икономиката  Яна Балникова, зам.-кметът по бизнес развитие Стефан Стоянов, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, както и Н. Пр. Лукаш Кауцки, извънреден и пълномощен посланик на Чешката република в България.

„Много е хубаво, че подобни силни компании избират България за следващи стъпки в развитието си. Това е страхотна стъпка за Пловдив и крачка към превръщането на региона във водеща индустриална зона на Балканите”, каза Яна Балникова. Зам.-кметът Стефан Стоянов пък подчерта, че по проекта се работи повече от 2 години, а  чешката компания е добър пример как една фирма може да се развива технологично.  „Не е често срещано да видим инвеститор клас „А” в широкия център на Пловдив”, коментира още Стоянов. 

 „Страхотен е фактът, че чешката фирма реши да разшири дейността си във вашия красивия град, в България. Тя  28 години  е на пазара и има над 52 свои звена по света. Присъствието на тази фирма е и свидетелство за добрата икономическа обстановка в България и Пловдив, а общината прави опити да привлече инвеститори и проекти с висока добавена стойност”, отбеляза посланик Лукаш Кауцки.

Община Пловдив се ангажира да изгради път с отпуснати от държавата средства, който ще свързва директно ул."Владая" с бул. "Марица-Юг". 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Хубави пари ще дават

Хубави пари ще дават

07.07.2021 | 14:30

850 лв. бруто. Със смените ще е малко тегаво, ама ...

Отговори
3 0
Завод в центъра!!!

Завод в центъра!!!

07.07.2021 | 14:29

Без коментар!!!

Отговори
2 0
Завод в центъра!!!

Завод в центъра!!!

07.07.2021 | 14:29

Без коментар!!!

Отговори
3 0
хаха

хаха

07.07.2021 | 14:38

Бая широк център ще е улица Владая

Отговори
1 0
Супер аргумент

Супер аргумент

07.07.2021 | 13:20

за местоположението на завода - в маалата, за да може бачкаторите, жители да ходят направо пеш и да не губят време в предвижване и да няма служебен транспорт. Страшна логика :-))))

Отговори
2 3
Чешкия

Чешкия

07.07.2021 | 13:26

Мястото е много удобно логистично - два големи булеварда са съвсем наблизо - 6-ти септември и Марица-юг. Има и сравнително бърз излаз на магистралата през Цариградско шосе.

Отговори
5 0
Добре, ама

Добре, ама

07.07.2021 | 12:39

Заплатите чешки ли ще бъдат или български?

Отговори
7 0
Чешкия

Чешкия

07.07.2021 | 13:16

Ако заплатите са чешки, фирмата няма да е тук, а ще си стои в Чехия. Ти също няма да си тук и заедно с още някоко милиона българи да сте емигрирали отдавна. Спрете да мрънкате за всичко. Никъде по света не дават същите заплати както в държавите, в който са централите на фирмите.

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?