49
Следвайте ни

Нов търговски комплекс ще осигури 170 работни места в Пловдив

В него ще се настанят вторият в града на тепетата хипермаркет „Технополис“ и магазини за спортна екипировка и домашни любимци

viber icon

Втори хипермаркет „Технополис“ ще отвори врати след половин година в Пловдив. Той ще се построи на ул. „Коматевско шосе“ 24. Обектът е част от нов търговски комплекс, който ще осигури между 150-170 работни места. Това съобщи под тепетата Тодор Белчев – председател на Съвета на директорите на „Видеолукс холдинг“ АД, под чиято шапка е „Технополис“. 

Тодор Белчев и кметът Здравко Димитров направиха днес първа копка на обекта.

Градоначалникът наруши традицията и вместо да счупи бутилка шампанско в багера, я подари на човека в кабинката. Преди това водосвет отслужи отец Апостол Марудов от храм „Света Неделя“.

Сред официалните гости бяха също зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов и кметът на район „Южен“ Костадин Язов. 

„Пловдив заслужава втори магазин от тази марка, която определено повишава качеството на живот на жителите на населеното място. Особено ми е приятно да дам старт на новата инвестиция в града, но по-приятно ще ми е сред 6 месеца, когато прережем лентата“, каза Здравко Димитров.

След церемонията той уточни, че догодина ще приключи и изграждането на стратегическия за Пловдив обект „Модър -  Царевец“, по който се работи с ускорени темпове. 

Тодор Белчев изказа благодарност към общинската администрация за бързата реакция и съдействието проектът да стартира в кратки срокове. Той обяви, че вторият „Технополис“ в Пловдив ще е от нов тип - ще бъде надградено всичко, постигнато за 20 години присъствие на веригата. Освен, че ще се вложат повече инвестиции, заложени са и повече иновации. Магазинът ще произвежда над 40 % от необходимата му електроенергия, от която ще могат да се възползват и електромобилите от квартала.  

На територията на търговския комплекс, който ще се простира на площ от близо 7 декара, на 4 от които „Технополис“, ще се разположат още два магазина. В единия ще се предлага висококачествена екипировка за спортове на открито и най-вече за риболовци и планинари Basecamp, а в другия – артикули за домашни любимци от американската верига Maxi Pet. Всеки магазин ще бъде със самостоятелен вход. Предвиден е безплатен за посетителите паркинг със 121 паркоместа.  

Вторият в Пловдив хипермаркет „Технополис“, е 34-и за страната. Веригата за бяла, черна и офис техника е собственик на терена под тепетата и  инвеститор на обекта. В него ще се вложат над 5,5 млн. лв. Проектът ще се изпълнява от софийската фирма „Микс Констръкшън“ ООД. 

Снимки от Валентина Биларева

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Биткойнър

Биткойнър

10.11.2021 | 19:34

Всеки от вас който желае да притежава криптовалута Биткойн, да прочете най-подробното описание в интернет пространството на този адрес : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 0
Аз конкретната

Аз конкретната

10.11.2021 | 16:56

Здравко,Здравкоооо направо с Мамин Ваньо съсипаха хубавия град,тоя селски кмет на Тракия унищожи хуавата гора Лаута и продължават от Паркове и градини като дойде есента да режат хубави дървета и как си ги режат да им е удобно за камини и печки.....ужас и тази кооперация дето цъфна 1/4 от гората отиде за огрев...още стоят изрязените пънове

Отговори
4 1
Койчо

Койчо

09.11.2021 | 17:10

Багериста с шареното яке не е ли кмета на к.Париж

Отговори
5 0
Койчо

Койчо

09.11.2021 | 17:08

Багериста с шареното яке не е ли кмета на К.Париж

Отговори
3 0
Багериста с шареното яке избива рибата

Багериста с шареното яке избива рибата

09.11.2021 | 16:00

Магнитски не ги ли забрани тези магазини?

Отговори
8 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?