1553

Нидерландия отне лиценза на оператора на "Турски поток"

Руският оператор на газопровода "Турски поток" (TurkStream) заяви в четвъртък, че Нидерландия е отнела лиценза му за пренос на синьо гориво по дъното на Черно море, предаде Ройтерс, пишат колегите от "Офнюз".

Компанията оператор на е "Южен поток транспорт", дъщерна на "Газпром" и регистрирана в Нидерландия.

Транспортирането на газ към Турция и някои европейски държави обаче няма да спира засега, защото решението на нидерландските власти се обжалва.

Лицензът е отнет на 18 септември, а мотивът - санкциите на ЕС срещу Русия.

Русия и Турция официално пуснаха в експлоатация "Турски поток" с капацитет от 31,5 млрд. куб. м годишно през януари 2020 г. Газопроводът, който позволява на Москва да заобиколи Украйна като транзитен маршрут за Европа, пренася руски природен газ до Южна Европа през Черно море и Турция.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
А това е Добринка. Работата и е да прикрива кражбите.

А това е Добринка. Работата и е да прикрива кражбите.

30.09.2022 | 10:08

https://www.youtube.com/watch?v=KZ4RukFTG_E Това е Добринка. Работата й е да прикрива кражбите на високопоставените членове на партия ГЕРБ. Като схемата, с която цялото семейство на Делян Добрев прави санирането в Хасково. Добринка е другото име на модела, по който ГЕРБ управлява България 12 години. Добринките продължават да са навсякъде във властта. Заради Добринките продължават и злоупотребите с европейски средства, в това число ремонти на болници, училища, пътища и др. ❗️На 2 октомври изборът е между това дали да се върнем назад към кражбите и застоя на Борисов или да продължим заедно напред с номер 9 към променена България.

Отговори
6 4

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?