Следвайте ни

Незаконни търговци вадят солени великденски яйца

viber icon

Скъпи великденски яйца за по 40 стотинки едното се появиха на щайга пазара до входа Четвъртък пазара. Продавачите твърдят, че са „био“ и че са по-големи от тези в магазина. 

В кварталните бакалии същият продукт върви по 27 стотинки. В големите вериги те са от 18 до 83 стфтинки за едно. Цените варират в зависимост от големината и това дали са с произход „био кокошки“. Най-масово се купуват тези от 23 стотинки.

На пазара се появи първият пресен лапад. Цената му е 50 стотинки за 15 листа. И тук има увеличение – миналата година по това време той вървеше 25 листа за същата цена.

На щайга пазара има и сравнително евтин чесън на глава. 150 грама вървят по лев. На повечето сергии чесънът мина 10 лева още преди две седмици. 

Импровизираното тържище е до входа на Четвъртък пазара. Управата му от години опитва да разгони търговците с различни санкции и глоби. Засега напълно безуспешно. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?