Следвайте ни

Невиждано! Магазините на Острова са празни като у нас през соца

viber icon

"Дните, когато потребителите на Обединеното кралство можеха да очакват да си купят от рафтовете на супермаркетите почти всеки продукт, който поискат и когато пожелаят са вече в историята". Това обяви шефът на Федерацията по храните и напитките на Великобритания, пише money.bg. 


Медиите на Острова цитират изявлението на изпълнителния директор на органа за контрол на храните Иън Райт, според когото кризата вече е окончателна и старите дни може би никога няма да се върнат отново.

"Тези работни места обикновено предлагат по-добри работни часове и по-голямо заплащане", коментира Райт. И подчерта, че в британския сектор по доставки вече липсва около половин милион от четирите милиона служители, които работят в него.

"Част от все по-задълбочаващата се криза идва и от гражданите на ЕС, напускащи Великобритания на фона на пандемията, Брекзит и визите", допълни той.

Много фирми съобщават за огромни проблеми във веригите на доставки през последните месеци, оставяйки някои рафтове на магазини изцяло празни. Все повече от ресторантите пък са принудени да премахват различни ястия от менютата си.

"Не, ситуацията няма да се подобри. Тя тепърва ще се влошава", категорични са представителите на британските хранителни вериги.

Според тях резултатът от недостига на работна ръка е, че системата, която поддържаше супермаркети, магазини и ресторанти по начин чрез който храната е пристигнала на рафтовете или в кухнята, вече не съществува.

За жалост примерите за това са все повече. Миналата седмица по-голямата част от източната част на Англия изчерпа запасите си от бутилирана вода. Доставчиците вече са принудени да вземат решения да дават приоритет на онези продукти, които им носят по-висока печалба.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Бай Тошо

Бай Тошо

11.09.2021 | 22:07

При социализма нямаше гладни, пък магазините били празни в смисъл че нямаше толкова "голям избор" от имитации!

Отговори
8 5
Дии

Дии

11.09.2021 | 22:27

Фани са гръмни бай Тошо. Хубавото е че на изборите ще сте в най добрия случай на 4 то място. Добре че хората с такова мислене намалявате.

Отговори
6 4
хмх

хмх

11.09.2021 | 19:14

На снимката ясно се вижда че е китайска ....

Отговори
3 5
Живко

Живко

11.09.2021 | 19:02

Не точно. Вчера се върнах от там. Има известно намаление на избора, но пак е далеч по-богат от Лекси.

Отговори
1 7
Стоичков

Стоичков

11.09.2021 | 19:02

Каквото си надробиха,това ще сърбат.Лошото е,че такава гледка по рафтовете няколко поколения поданици не са и сънували,а как ще я преживеят......

Отговори
7 2
нека им

нека им

11.09.2021 | 18:43

Значи, джендърите вече са построили социализма.

Отговори
9 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?