Следвайте ни

Нечувано: Компания у нас раздаде COVID-бонуси на 600 служители

viber icon

Над 600 служители в частна компания у нас получиха Covid-бонуси. Добра новина звучи невероятно на фона на всеобщата стагнация и неизвестност, обхванала бизнеса у нас. Мениджмънтът на dm България взе решение да възнагради служителите в логистичния център и магазините в цялата страна с еднократен 20% бонус върху септемврийската заплата. Аргументът за това е, че персоналът не е спирал да работи на „първа линия“ в условия на пандемия. Това става ясно от публичния отчет на компанията за финансовата година 01.10.2019–30.09.2020. Оттам е видно също, че въпреки трудната година, веригата за дрогерийни стоки е успяла да отбележи ръст  в оборотите от 4% до 157.3 милиона лева в сравнение с предходния отчетен период.  

С увеличени заплати или бонуси могат да се похвалят много малко от работещите днес. Изключение правят лекари и учители плюс заетите в държавни структури и изпълнителни агенции, които бяха поименно изброени в списък на МС за вдигане на възнагражденията с 30% заради повишения риск в епидемичната обстановка. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?