Следвайте ни

Виваком наду цената преди сделката

viber icon

Бившият държавен телеком ”Виваком” ще смени собственика си до две седмици. Цената е близо 4 пъти по-висока от тази, на която го придобиха Спас Русев и руската държавна банка ВТБ преди 4 години, съобщава на страниците си авторитетното издание "Файненшъл Ттаймс". 

"Виваком", чиято покупка за 330 млн. през 2015 г. беше финансирана основно от руснаците, сега се предлага за 1.2 млрд. евро и ексклузивните преговори с потенциалния купувач се водели около тази сума, допълва изданието, позовавайки се на свои източници. Според медията оценката на "Виваком" съответства на последните сделки в сектора в Югоизточна Европа.

"Файненшъл Таймс" припомня, че още не е приключил спор за собствеността на "Виваком", в който руският бизнесмен Дмитрий Косарев оспорва условията по сделката от 2015 г., от която е изгубил средства. Казусът се гледа и от Английския върховен съд. 

Интерес към телекома има доставчикът на кабелни, мобилни и медийни услуги "Юнайтед груп". Компанията има опит на Балканите и се контролира от компании за дялово инвестиране като "Би Си партнърс" и Кей Кей Ар.

Изданието припомня, че "Виваком" ще смени собственика си за шести път от 2004 г. насам.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?