Следвайте ни

Виваком наду цената преди сделката

Бившият държавен телеком ”Виваком” ще смени собственика си до две седмици. Цената е близо 4 пъти по-висока от тази, на която го придобиха Спас Русев и руската държавна банка ВТБ преди 4 години, съобщава на страниците си авторитетното издание "Файненшъл Ттаймс". 

"Виваком", чиято покупка за 330 млн. през 2015 г. беше финансирана основно от руснаците, сега се предлага за 1.2 млрд. евро и ексклузивните преговори с потенциалния купувач се водели около тази сума, допълва изданието, позовавайки се на свои източници. Според медията оценката на "Виваком" съответства на последните сделки в сектора в Югоизточна Европа.

"Файненшъл Таймс" припомня, че още не е приключил спор за собствеността на "Виваком", в който руският бизнесмен Дмитрий Косарев оспорва условията по сделката от 2015 г., от която е изгубил средства. Казусът се гледа и от Английския върховен съд. 

Интерес към телекома има доставчикът на кабелни, мобилни и медийни услуги "Юнайтед груп". Компанията има опит на Балканите и се контролира от компании за дялово инвестиране като "Би Си партнърс" и Кей Кей Ар.

Изданието припомня, че "Виваком" ще смени собственика си за шести път от 2004 г. насам.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?