Следвайте ни

Най-накрая издухахме София по един показател

viber icon

Пловдивска област е ударник по ново жилищно строителство за второто тримесечие на годината. Тук са издадени разрешителни за общо 244 жилищни сгради с 1 109 жилища в тях и  127 861 кв.м разгърната застроена площ. По този показател издухваме другите области, включително за първи път и столицата, където местната администрация е казала „да” за старта на строителството на едва 210 блока, кооперации и къщи. Данните са на Националното статистически институт и териториалното статистическо бюро Юг. В сравнение с периода януари-март издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради в Пловдивска област нарастват с 21.4%, жилищата в тях – с 58.2%, а общата им застроена площ – с 48.7%. Броят на разрешителните за строеж на административни сгради бележи увеличение с 55.6% и сега са 14.

Най-голям брой разрешителни за нови сгради са издадени за територията на община Родопи -  70 жилищни сгради със 75 жилища в тях и на 13 други сгради. Едва след това идва Пловдив с  48 жилищни сгради със 788 жилища и на 10 други сгради. Общините Марица и Асеновград са със сходни показатели - съотвенто 35 и 32 жилищни сгради.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?