1553

Най-голямата зала в България си търси ново име

Най-голямата многофункционална спортна зала в България остана без генерален спонсор. До вчера познато като "Арена Армеец", съоръжението на 4-ти километър в столицата временно ще се казва просто "Арена София".

Причината е прекратен договор между стопанисващото дружество "Национална спортна база" ЕАД и застрахователното дружество "Армеец". От фирмата с принципал министерството на младежта и спорта като собственик на имота, съобщиха днес, че споразумението е развалено "по взаимно съгласие от предишното ръководство".

"НСБ ЕАД благодари на ЗАД "Армеец" за успешното и коректно партньорство през изминалите 11 години. Сега усилията на ръководството на НСБ ЕАД са насочени към преговори за нов генерален спонсор и запазване на водещата позиция на "Арена София" като домакин на спортни и развлекателни мероприятия на световно ниво", заяви настоящият изп. директор на НСБ Светослав Русинов.

 От "Армеец" потвърждават края на партньорството, като посочват, че застрахователното дружество "предстои да подкрепи и други големи спортни обекти и мероприятия".

От НСБ пък добавят, че предстои своеобразен търг за нов комерсиален партньор на 13-хилядната зала.

"Ръководството на НСБ ЕАД започва активни разговори с потенциални бъдещи партньори, като ще се обърне към водещи компании в България. Преди сключването на нов договор за генерално спонсорство на "Арена София" ще бъде проведена съответната процедура за най-добрата оферта", пишат от дружеството.

По неофициални данни "Армеец" плащаше малко над 1 милион лев годишно, за да може името на компанията да бъде сложено в това на залата. Отделно компанията на ТИМ беше длъжна да инвестира допълнително 100 000 лева в съоръжението.

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Иван

Иван

06.10.2022 | 21:48

Велика България

Отговори
1 0
Маги и Джуджи

Маги и Джуджи

06.10.2022 | 21:09

Арена АрМенец!

Отговори
1 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?