1939

Най-богатите удвояват инвестициите си в акции

Членовете на Tiger 21 - ексклузивен клуб за заможни предприемачи и инвеститори, влагат все по-голяма част от средствата си на пазара на акции. Tiger 21 има над 1200 членове с активи на обща стойност 140 млрд. долара, а за да се присъедини човек към клуба, трябва да разполага най-малко с 20 млн. долара ликвидни активи.

Основателят и председател на Tiger 21 Майкъл Соненфелд заявява пред CNBC, че въпреки че в исторически план недвижимите имоти са най-популярната дестинация за парите на членовете на клуба, сега те виждат “наистина изгодни сделки” на пазарите на акции. Тази тенденция отчасти е допринесла за това акциите да са инвестиция номер едно за Tiger 21 за първи път от създаването на клуба.

Соненфелд казва, че в повечето случаи членовете на клуба не се фокусират върху подбирането на акции, така че повечето инвестиции са насочени към борсово търгувани фондове (ETF) и индексни фондове, а технологичният сектор е сред най-популярните. Борсово търгуваните акции вече заемат 27% от разпределението на активите на членовете на клуба.

Много инвеститори са увеличили и кеша си с оглед на евентуална рецесия. Соненфелд казва, че делът на кеша на членовете на Tiger 21 в исторически план е на необичайно високите 12%. Това е така, защото те основно са хора, които са продали компании и “съхраняват богатството си”, живеейки с приблизително 2% от него. По тази причина те използват кешови резерви, за да осигуряват около пет години разходи за живот. В краткосрочен план от Tiger 21 отбелязват, че членовете на клуба използват парите си, за да търсят изгодни сделки и да хеджират срещу инфлацията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

15.08.2022 | 22:50

ВМЕСТО ДА НАПРАВЯТ добро дело ТЕ вие ТРУПАТ и ИНЕСТИРАТ в нещо което за МИГ може да загубят вместо да на правят ИСТИНСКИ ЧОВЕШКИ ДОБРИНИ те АЛЧНИ да ама и АКЦИИТЕ се губят за МИГ както и ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ е МИГ ама от и в ВЪВ ВЕЧНОСТА

Отговори
3 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

15.08.2022 | 22:46

ВМЕСТОда ги ДАРЯВАТ има много гладни бедни болни ХОРА те трупат от АЛЧНОСТ

Отговори
2 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?