Следвайте ни

Най-богатата рускиня задминава магната Роман Абрамович

viber icon

Собственичката на интернет магазина Wildberries Татяна Бакалчук стана най-богатата жена в Русия с лично богатство 13 милиарда долара. Само за последната година тя е забогатяла с 1,4 милиарда, пресмята life.ru.

Втората по богатство рускиня е Елена Батурина със скромните 1,3 милиарда. Бакалчук е толкова богата, че скоро ще влезе в списъка на 10-е най-имотни руснаци и се очаква да задмине Роман Абрамович, Михаил Фридман и Сулейман Керимов. 

В началото на века преподавателката по английски със съпруг радиофизик, започва да препродава дрехи от немски каталози с много малка комисионна. Тя и мъжът й стават куриери, а апартамента им става склад. Скоро регистрирали бранда Wildberries и започнали да забогатяват с невиждана скорост. 

Сега милиардерското семейство няма собствено жилище, ни кара скъпи коли. Те са невидими за това, което прави успеха видим, казват техните познати. 

По националност Татяна е корейка. Бащината й фамилия е Ким. Завършва Държавния социално-хуманитарен университет.

Татяна има сестра - Мария Ким. Мъжът й Владислав Бакалчук, е бил собственик на интернет доставчика iFlat между 2006 и 2015 година. 

Той има роднина в Израел – Йона Бакалчук. От 20 години той е директор по стратегически продажби на международната фирма Matrix Global Services. Сред клиентите му е министерството на отбраната на Израел. 

Служителите на Татяна Бакалчук казват, че тя води бизнеса си с желязна ръка. Наскоро собствениците на марката Angry Birds заведоха дело срещу Wildberries. Това е защото често се обявяват инициативи за продажба с образа на ядосаните пилета. 

Работниците в складовете й разказват, че шефовете така ги юркат, че сърцата им спират от работа. Има 5 регистрирани инфаркта за 4 години само в един от подмосковските складове. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Уж Българска медия

Уж Българска медия

29.08.2021 | 07:11

Кък шъ ги фалират кът ЧУК имат директни връзки с Израел а от там разбираемо със Шорош и Родшилд И ко търси тази новина в Българска медия уж

Отговори
0 0
Пари

Пари

28.08.2021 | 00:21

Ето това е перестрйка, ако и от там дават комисионна на Горбачов той колко има тогава, че иначе защо да правеше всичко това, и да убеждаваше хората че е правилно.

Отговори
1 2
Нина

Нина

27.08.2021 | 22:19

Преводът е толкова слаб и безмислено ,че се чудя защо го публикувате?????

Отговори
4 0
Бай Тошо

Бай Тошо

27.08.2021 | 21:33

Гербавите седесари и техните господари ще фалират Русия със санкции, тц-тц! Само най-много обикновенните руснаци, смешници!

Отговори
0 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?