49
Следвайте ни

Наше конско барче грабна световен приз в Кьолн

viber icon

Месно протеиново барче от конско месо със сушени домати, грабна международен приз в категорията „Продуктови иновации“. Деликатесът,  производство на „Унитемп“ ЕООД с фабрика в с. Войводиново, получи отличие за топ иновация за 2021 г. по време на световното изложение за хранително-вкусова промишленост ANUGA, което се проведе в Кьолн, Германия.

Експертно жури с участието на журналисти и пазарни изследователи, дадоха най-висока оценка за българския продукт, който се състезаваше в ANUGA Taste Innovative Show с още 9 конкурента от различни държави.

Барчето е разработено по специална технология, изцяло с натурални съставки - конско месо 87%, в комбинация със сушени домати и микс от подправки. Богато е на животински протеин, антиоксиданти, минерали. Не съдържа грутен, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти. Подходящо е за хора, спазващи високопротеинови и нисковъглехидратни диети.

Месопреработвателното предпрятие "Унитемп" е най-голямото не само у нас, но и на Балканите. Създадено е през 2008 г. от Петко Петков и Васил Петров. От 2017 г. е в активите на "Бартлинк холдинг" ООД, с мажоритарен собственик Петко Петков. Година по-късно с фермерско свежо месо от фабриката във Войводиново, мериха сили участниците в Master Chef България.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Да попитам

Да попитам

05.11.2021 | 23:33

А Магарешки курец не продават ли

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?