44

Наша компания с рекордни приходи от търговия със строителни материали

Пловдивска компания, която търгува с неръждаема стомана, има рекордни приходи за 2022 г. За посочения период "Филипекс Трейдинг" ООД е отчело над 153 мил. лева приходи, което го прави лидер в бранша, сочат данни на Българската стопанска камара.

Дружеството е регистрирано през 1991 г. с основен предмет на дейност внос и търговия с неръждаеми стомани. Филипекс Трейдинг ООД е изградило най-големия склад и сервизен център за обработка на неръждаема стомана в страната. Дружеството разполага с няколко високотехнологични автоматични линии за обработка на рулони и листове от неръждаема стомана. Това дава възможност на фирмата да реализира основната част от продажбите си в Западна Европа.

На шесто място сред топ 10 в бранша е друга пловдивска компания - „Щром“ ЕООД. Приходите на дружеството за 2022 г. са в размер на 50 974 000 лв. Негов управител и едноличен собственик е Стайко Тодоров. Фирмата, основана под тепета през 1995 г., оперира в областта на строителните материали. Тодоров има и друг бизнес в сферата на хранително-вкусовата промишленост. 

При търговията на едро с химични продукти - торове и препарати за растителна защита, се откроява и пловдивската фирма "999 - Ив. Асенов" ЕООД, със складова база в Катуница. В секторната класация на БСК за 2022 г. тя се нарежда на четвърто място по приходи на стойност 226 670 000 лв. Бизнес интересите на управителя Ивайло Асенов са разностранни.

Развива също дейност в областта на земеделието и туризъма. Преди няколко години името му нашумя, след като закупи бившия приборостроителен комбинат в Пловдив за 9,78 млн. лв., а след това брои 13 млн. лв. за терен от 40 дка на "Балканкар Рекорд".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?