Следвайте ни

Наша база обработва храни за милиони за НАТО

viber icon

Американската агенция по военна логистика и "Фреш Лоджик" връчиха сертификат за отличие на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Заслугата е основно на екипа от пловдивския й офис д-р Радост Атанасова и инж. Светла Михова.

Благодарение на дамския тандем обемът на обработените храни във "Фреш Лоджик" , предназначени за НАТО, само за последните три месеца на 2018 г. е около 11 млн. долара. За предходната година надхвърля 30 млн. долара, като всички доставки се извършват своевременно без забавяне. Това съобщи по време на награждаването заместник-посланикът на САЩ в България Джъстин Фридман.

Той уточни, че Американската агенция по военна логистика осигурява материали, горива, оборудване, медицински средства и хранителни стоки за базите и силите на САЩ и НАТО.

Посланикът заяви, че успешната взаимовръзка между Американската агенция по военна логистика и нейния партньор в страната би било невъзможно без подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите, и в частност на Българската агенция по безопасност на храните, в лицето на Областната дирекция в Пловдив.

Логистичната фирма "Фреш Лоджик“ е разположена в индустриалната зона край с. Радиново. Компанията е основен партньор на агенцията като склад под митнически контрол за хранителни стоки. Той е най-големият и модерен логистичен център в България, който съхранява продукти, директен внос от САЩ, които се пренасочват към крайни клиенти в Югоизточна Европа и Средиземноморието. Партньорството й с Американската агенция по военна логистика носи значителни икономически ползи за страната - навременно изплащане на значителни частни инвестиции в логистичния център, работни места за 230 души, директно заети в логистиката, и косвено за още 3000 души, ангажирани в производството на хранителни стоки в България, както и по-големи постъпления от данъци и такси за бюджета. Това ще позволи на „Фреш Лоджик“ да развие допълнително своя логистичен бизнес и да заздрави позицията си на предпочитан партньор и одобрен икономически оператор.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?