Следвайте ни

НАП с нова е-услуга за деклариране на стоки с висок фискален риск

viber icon

НАП предлага нова е-услуга за деклариране на данни за превози на стоки с висок фискален риск. Тя ще бъде активна от 1 юни. Достъп до нея ще имат притежателите на квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за е-услуги на приходната агенция. Клиентите ще могат да извършват и справка за осъществения контрол върху превоза на рисковите стоки от органите по приходите.

По същество новата услуга позволява попълване и подаване на данни за превоз на рискови стоки, генериране и изпращане на уникален номер на превоз (УНП), корекция на подадени данни, подаване на уведомление за неполучена стока, подаване на уведомление за анулиране на УНП, преглед и търсене на подадени данни за превоз на рискови стоки и издадени УНП.

За удобство на клиентите е разработена и секция „Адреси“, която позволява редактиране на данни, които след запис се вписват автоматично в полетата за адресите за получаване,разтоварване или изпращане на стоките.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?