49

НАП пуска на търг апартамент в „Тракия” за 252 бона

Две ателиета, преустроени в жилища и функционално обединени в един апартамент, пускат данъчните в Пловдив на търг с тайно наддаване. Имотът се намира в ЖР. „Тракия“ на бул. "Шипка"№7.  Те са с площ 105,51 кв. м. и 62,91 кв. м. и обща първоначална тръжна цена от 252 000 лв. Желаещите ще наддават на 20.09.2022 г. в сградата на ТД на НАП - гр. Пловдив,

Дотук се стигна, след като данъчните изчерпаха всички възможности за доброволно събиране на просрочените публични задължения. Имуществото на задължените лица се обявява на публична продажба чрез търг с тайно или явно наддаване, обясняват от НАП.

С приходите от провежданите търгове се покриват частично или напълно публични задължения на собствениците им. От Териториалната дирекция в Пловдив препоръчват при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с дирекция „Събиране“.

Друг атрактивен имот за продажба от НАП е къща за гости в с. Сакарци, в подножието на връх Вишеград в Сакар планина. Търгът с тайно наддаване също е обявен от ТД на НАП-Пловдив, но ще се проведе в офиса в Хасково. Първоначалната цена на имота  е 1 277 670 лв

 Поземленият имот е с площ от 3 840 кв. м. и включва двуетажна къща за гости с разгъната застроена площ от 1 068 кв. м. Изградена е вертикална планировка – площадки, стълби и алеи, а сградата се състои от сутерен, ресторант, кухня, сервизни помещения към нея както и 8 двойни стаи и два апартамента. Има изградено локално парно отопление на газ.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?