71

Най-скъпо гориво зареждаме на морето и по магистралата

Ако тръгвате с личния автомобил за морето, е добре да знаете, че по традиция през летния сезон цените на горивата във Варненска и Бургаска област са сред най-високите в цялата страна. Това показват данните от специализираната платформа Fuelo. В двата морски центъра бензинът и дизелът са средно с по 5-6 стотинки по-скъпи, отколкото тези в Пловдив, категорична е справката. Ако заредите догоре един стандартен автомобил, спокойно ще икономисате до 5-6 лева, категорични са данните. Нещо повече - 6 от топ 10 на най-скъпо продаващите горива бензиностанции в момента са именно по морския бряг.

Още "по-дебело" пък продават бензиностанциите по автомагистрала "Тракия" - там дори големите вериги си позволяват да сложат по 10-15 стотинки надценка. Така например "Петрол" в Пловдив търгува стандартния А95 бензин за 2,67 лева за литър, докато обектът им на магистралата продава абсолютно същия продукт за 2,84 лева, или с цели 17 стотинки отгоре за литър. Така се оказва, че ако решим да пълним резервоара догоре по магистралата, ще се бръкнем с около 14 до 18 лева повече. 

Най-скъпата бензиностанция в страната също е на морето и се намира в Шабла. Там към момента литър от най-масовия бензин се продава за 2,91 лева, или с цели 25 стотинки повече, отколкото под тепетата. При дизела ситуацията е подобна, като там надценката спрямо Пловдив е съответно 28 стотинки.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?