Следвайте ни

Най-добрите платформи за работа на свободна практика

viber icon

Независимо дали търсите друг начин да плащате сметките, искате повече възможности за професионално развитие, или просто обичате свободата, която ви дава работата на свободна практика, няма спор, че милиони вече се радват на ползите от нея. С нарастването на популярността на дигиталния номадски лайфсайл се увеличава и броят на наличните ресурси за работа на свободна практика.

Има изобилие от наръчници, но като фриленсър намирането на по-високоплатени проекти не е само въпрос на регистрация в някоя от по-популярните платформи. Може да се наложи да натрупате нови умения и познания, да създадете страхотно портфолио на база предишния си професионален опит и дори да докажете способностите си, полагайки тестовете. Ето кои са 15-те най-добри сайта за работа на свободна практика.

1. Upwork

С над 1,5 милиона клиенти Upwork (преди това oDesk) предлага по нещо за всеки фриленсър. В сайта можете да намерите както краткосрочни, така и дългосрочни проекти, почасова работа и ангажименти на професионално или начинаещо ниво. Със сигурност в Upwork има нещо и за вас.

2. Toptal

С видимо различния си подход Toptal е за врели и кипели, талантливи професионалисти на свободна практика. Преминавайки успешно процеса на отсяване, пред вас ще се разкрие безпрецедентен достъп до стойностни проекти със страхотни клиенти (JPMorgan, Zendesk, Airbnb и други), както и винаги адекватно заплащане. Освен това, бихте могли да се присъедините към общността на Toptal, която провежда редовни срещи и технологични събития.

3. Elance

Elance спестява голяма част от бъркотията, която обикновено съпровожда работата на свободна практика. Ще можете веднага да си направите професионален профил и да се радвате на сигурно и безопасно заплащане.

4. Freelancer

За разлика от повечето платформи, освен че предлага милиони проекти, Freelancerви дава шанс да докажете уменията си в надпревари с други професионалисти на свободна практика. Ако сте уверени в способностите си и сте от състезателния тип, платформата ще ви помогне да демонстрирате таланта си и да привлечете повече клиенти.

5. Craigslist

Въпреки че повечето хора използват Craigslist за търговски цели, сайтът е океан от възможности за намиране на работа на свободна практика. Лесно можете да се информирате за незаети места в околността или в по-отдалечените и големи градове, ако предпочитате да работите дистанционно.

6. Guru

Тази платформа ви позволява лесно да представите изминалия си професионален опит и е снабдена с функция, която всеки ден ви информира за професии, които отговарят на уменията и интересите ви, за да не пропуснете нито една добра възможност. Благодарение на Guru Work Room ще можете лесно да управлявате проектите си.

7. 99designs

Платформата за дизайнери на свободна практика 99designs ви позволява да участвате в състезания и да получавате рецензии от клиентите. Сайтът осигурява възможност на всеки талантлив дизайнер да докаже уменията си.

8. PeoplePerHour

Това е страхотна платформа за работа по уеб проекти. Ако сте дизайнер, уеб разработчик или SEO специалист, PeoplePerHour определено заслужава вниманието ви.

9. Freelance Writing Gigs

Независимо дали сте писател, редактор, блогър или издател, Freelance Writing Gigs предлага чудесни възможности на всеки фриленсър, който е на „ти” с езика.

10. Demand Media

Това е платформа за творчески настроените личности - писатели, режисьори, продуценти, фотографи и други. Регистрираните работят със сайта, за да създават уникално съдържание, да общуват с публиката и да популяризират таланта си.

11. College Recruiter

От името ще се досетите, че това е платформа за настоящи и доскорошни студенти, които търсят работа на свободна практика, без значение каква. Сайтът е чудесен за амбициозните младежи, които вече искат да стартират кариерата си.

12. GetACoder

Това е сайт за писатели, уеб дизайнери и програмисти на свободна практика - точно онова, от което малките бизнеси се нуждаят, за да се сдобият със собствен уебсайт. GetACoder предлага избор от милиони маломащабни проекти.

13. iFeelance

Сайтът е пригоден за някои от редовните заподозрени в работата на свободна практика - писатели, редактори, програмисти и други - но предлага възможности за маркетингови специалисти. За разлика от другите платформи, в iFreelanceполучавате пълния размер на възнаграждението си, до стотинка.

14. Project4Hire

Със своите стотици проектови категории, Project4Hire гарантира, че лесно ще откриете работа, която подхожда на уменията и интересите ви, без да се налага да сканирате огромни количества информация. Платформата е особено подходяща за програмисти, консултанти и дизайнери.

15. SimplyHired

С по-широкия си от останалите платформи обхват, SimplyHired е идеална за всички - от търговци, до строители. Сайтът включва и блог със съвети за наемане.

Независимо дали сте програмист, дизайнер, студент или се намирате някъде по средата, има платформа, която ще ви осигури онова, което търсите. Разгледайте гореспоменатите сайтове и започнете днес!

Източник: Entrepreneur.com

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?