965

Националният борд по туризъм с апел към властта по отношение на Русия

Националният борд по туризъм, който е най-голямата работодателска организация в бранша у нас, излезе с призив каква да бъде позицията на България на предстоящото заседание на Световната организация по туризъм към ООН /UNWTO/, което се провежда на 27-28 април 2022 г. в Мадрид.На форума ще се обсъжда предложението за суспендиране на членството на Руската федерация в организацията. Националният борд по туризъм настоява страната ни да гласува „въздържал се".

Декларацията на съсловната организация беше депозирана още вчера на вниманието на министъра на туризма Христо Проданов и външния министър Теодора Генчовска.

Националният борд по туризъм (НБТ) счита, че България е от страните, които са особено засегнати от близостта до военния конфликт в Украйна и без съмнение усложнената геополитическа обстановка в региона генерира както икономически, така и имиджови щети за конкурентоспособността на българския туристически сектор, който все още е в процес на възстановяване от пандемията COVID-19.

От НБТ уверяват, че са конструктивен партньор на институциите, които имат отношение към формиране на национална туристическа политика, стратегия и съответната законова регламентация за развитието на туристическата индустрия у нас.  

Резултатите от гласуването на Световната организация по туризъм към ООН ще станат ясни късно следобед в четвъртък. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Така е

Така е

27.04.2022 | 14:38

соросоядите не печелят от руски туристи, тия олигофрени не работят по ментални причини - нищо и се задоволяват с жълти центове грантова помощ, от което са доволни! Но като откачени крякат най-силно и шумно, за да налагат "своята" американска истина за нещата!

Отговори
0 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?