49
Следвайте ни

Националният борд по туризъм иска реформа от "Продължаваме промяната"

Браншовата организация настоява и Министерството на туризма да продължи да съществува самостоятелно

viber icon

В отворено писмо до лидерите на новата първа политическа сила след изборите миналата неделя, от Националния борд по туризъм са поискали за запазване на Министерството на туризма като самостоятелна администрация в структурата на Министерския съвет. 

От Борда обаче подчертават, че има необходимост от от реформи по отношение на функциите и правомощията на МТ и от осигуряване на интелектуален капацитет и експертиза за реализиране на конкурентноспособни дейности и политики. 

НБТ се надява бъдещият министър на туризма, който ще бъде номиниран, да е балансиран и позитивен, да притежава силни личностни и професионални качества за провеждане на ефективен маркетинг, реклама и комуникация на България на международните пазари, да има способността да създаде цялостна нова визия за успешна секторна политика за българския туризъм, отчитайки неговия огромен икономически и инвестиционен потенциал. 

Бордът по туризъм също така адресира и другите три формации, участващи в коалиционните преговори -  БСП, ИТН и ДБ, и изрази готовност за провеждане на срещи и участие в работните групи по секторни политики в процеса на подготовка на коалиционно споразумение, както и за взаимодействие и партньорство с бъдещото правителство и парламентарните групи.

Националният Борд по Туризъм посочват, че те са най-голямата работодателска организация в сектор Туризъм и конструктивен партньор на институциите, които имат отношение към формиране на национална туристическа политика, стратегия и съответната законова регламентация за развитието на туристическата индустрия в Република България. Организацията е член на АИКБ, БТПП, БСК, КРИБ и на "Произведено в България - съюз на малкия и среден бизнес" и е единствената българска организация, член на UNWTO, Световната туристическа организация към ООН.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?