3906

На Винария 2024: Фермер на "Марица" грабна "Златен ритон"

Милко Цветков, носител на приза „Фермер на Тракия 2016“ в едноименния конкурс на вестник „Марица“, грабна и тази година "Златен ритон" от „Винария 2024“. Той е сред петимата лауреати, удостоени с високото отличие, което бе връчено на тържествена церемония тази вечер в рамките на международната изложба по лозарство и винарство. Тя се провежда паралелно с „Агра“ и „Фудтех“ в Пловдивския панаир и ще продължи до 24 февруари.

Най-новият бял еликсир на Цветков и „Вила Юстина“ - „БиБ” - купаж от Семийон & Шардоне & Димят, реколта 2023, получи максимален брой точки на дегустациите, които се проведоха дни преди проявата.

На снимката: Милко Цветков /вдясно/ по време на награждаването в конкурса на в. Марица - Фермер на Тракия

Винарска изба "Джемперлиеви" също прибавя към колекцията си още един "Златен ритон", като тази година наградата е за виното Каберне фран & Сира (2023). 

Известният като "царя на шардонетата" - енологът Стефан Пирев, допълва триото на призьорите, чиито вина лесно не отстъпват голямата награда, получена и от "Винария 2023". На тазгодишното издание неговото Шардоне (2021), създадено в Stephan Pirev wines, отново се нареди до най-добрите. 

Винарска изба „Едоардо Миролио“ бе отличена с два "златни ритона" - за младото „ЕМ Розе“ - Пино ноар & Мелник, и отлежалото - Еленово Резерва - Каберне фран (2020).

 

Шестият винен оскар бе връчен на младата винарна „Лозето Естейт” - за Каберне совиньон (2022). 

В дегустациите участваха проби от България, Италия, Румъния, Молдова, Турция и Гърция.  Вината бяха представени в шест групи - бели, розови и червени от последна и от по-стари реколти. Те се оценяваха по 100-точковата система на Международната организация по лозата и виното (OIV).

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
rytyrt

rytyrt

21.02.2024 | 22:25

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим----- https://da.gd/menx

Отговори
0 0
Didier93

Didier93

21.02.2024 | 21:15

Здравейте г-н/г-жо Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем, вариращ от €2000 до €10,000,000 при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда, не се колебайте да се свържете с нас по имейл: Имейл: didierdf93@ gmail.com

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?