Следвайте ни

Кампания "Преоткрий България" спасява туризма у нас ВИДЕО

viber icon

Правителството и бизнеса създават онлайн резервационна система "Преоткрий България", която да насърчи вътрешния туризъм. Това стана ясно по време на брифинг на министрите Емил Караниколов, Десислава Танева и Николина Ангелкова в Министерски съвет.

Платформата е онлайн резарвационна система, в която хотели и ресторанти ще може да публикуват безплатно своите оферти. Целта е да се насърчи българския туризъм, обяви Филип Анастасиу от голяма търговска верига, която е партньор по проекта. 

В онлайн резервационна система хотелите и ресторанти у нас ще публикуват своите оферти  създадени запотребители в България. Резервационната система ще стартира с началото на 1 юни с началото на туристическия сезон, допълни министърът на туризма Николина Ангелкова. "Искаме най-много да спечели потребителя, но да подпомогнем и бизнеса", каза по темата икономическият министър Емил Караниколов. 

Всички търговски обекти в "Преоткрий България" ще се ангажират да изпълняват стриктно изискванията за безопасност и хигиена. 

Георги Гърневски – ръководител на проекта пък каза, че инициативата е своеобразна коалиция в ползва на българското общество. "Целта е да се направи сигурен продукт за нашия пазар, който после да да можем да предложим на международните туристи. Резервирайки през платформата българите ще могат да да са сигурни, че избират най-доброто място."

Едно от условията за хотелите и ресторантите е задължително да предлагат храни, доставени от български стопанства и производители, както и автентични български ястия.

Като голям успех Гърневски отчита, че широка група от компании в почти всички свързани сектори на бранша, ще подкрепи инциативата и посочи "Преоткрий България" като пример за единство и солидарност в икономиката

Десислава Танева пък подчера, че Министерството на земеделието подкрепя и приветства инициативата и гарантира, че ще бъде упражнен стриктен контрола върху стандартите за качество и хигиена, който платформата ще гарантира.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?