Следвайте ни

На Бюрото по труда в Пловдив: Търсят шеф на отдел за 650 лв., IT спецовете не харесват 2 бона

viber icon

Пазарът на труда в Пловдив в началото на годината е богат на оферти на фона на безработицата заради COVID пандемията, съчетана с традиционната безработица през януари. Търсят се специалисти както със средно, така и с висше образование в различни сфери, а работодателите са и от частния, и от държавния сектор, установи проверка на "Марица".

Глад за кадри има най-вече в областта на търговията, производството, банковите, счетоводните и IT услугите. Инженери, програмисти, икономисти, строителни техници и фармацевти имат шанс да се реализират по специалността. Малко са фирмите или посредниците за подбор на персонала за частния сектор, които обявяват заплати, но таванът на офертите е до 2000 лв., като изключим IT сектора, където заплащането е по-високо.  

Иначе в държавната и общинската администрация, където са обявени конкурси за Пловдив и региона, са посочени основните заплати на заеманите длъжности. Младши и старши експерти търсят  в местното поделение на Националния статистически институт. Според позицията минималният размер на основната заплата е съответно 860 и 960 лв.

Вакантно е и мястото за началник-отдел в Бюрото по труда в Пловдив. Неговата минимална основна заплата е 650 лв. Толкова ще взима и младши експерт висшист в районната администрация в „Тракия“, в отдел „Образование, социална и европейска политика“, за което може да се кандидатства и без опит. Също 650 лв. минимален размер на основната заплата е определена за току-що завършил юрисконсулт в Община Куклен. 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Испанеца

Испанеца

15.01.2021 | 08:26

Ами то и аз търся работник за 10лв на ден ама няма. Я по сериозно заплатите в най бедните държави в Европа тръгват от 900-1000е тук само глупости чета

Отговори
1 0
гъдю

гъдю

14.01.2021 | 15:23

А бе, вие наистина и сериозно ли пишете,че началникът ще е със заплата 650 лв.??! При тази заплатка какво ще е началническото в тоя така наречен началник отдел,не ми ясно...Сачева да се намеси,срамна оферта!!!!!

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?