Следвайте ни

На биткойна се гледа като на възможност за хеджиране

Халвингът на криптовалутата може да разочарова много инвеститори, прогнозира Димитър Пенчев

viber icon

Очакванията преди халвинга на биткойна бяха цената на криптовалутата да достигне много над 10 хиляди долара. Това не се случи и след халвинга много инвеститори могат да останат разочаровани, защото не са успели да забогатеят за ден. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Димитър Пенчев, експерт по криптовалути.

Пенчев обясни, че по време на халвинга производствената цена на един биткойн, която в момента е между 3 и 4 хиляди долара в зависимост от цената на електроенергията, се повишава два пъти.
“Така производствената цена за един биткойн ще стане между 7 и 8 хиляди долара”, отбеляза експертът и посочи, че не е оптимистичен към предстоящия по-късно днес халвинг.

Пенчев очаква възможни разпродажби на криптовалутата след него и добави, че цената на биткойна едва ли ще падне под производствената.

Експертът коментира ситуацията в света на криптовалутите след началото на коронавирусната пандемия.

Доста от големите хедж фондове споменават вече името на биткойн. На криптовалутата се гледа като възможност за хеджиране, понеже се очаква инфлация заедно с пандемията”.

По отношение на стейбъл койните - криптовалути, които са обвързани с цената на даден актив - Пенчев заяви, че остава скептичен.

“Стейбъл койните обезсмислят идеята на криптовалутите, която е да има децентрализирана система. Ако един стейбъл койн следи например цената на долара и е обвързан с нея, то при инфлация, той също ще се обезцени”, потвърди експертът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?