Следвайте ни

Монди Стамболийски ЕАД се сертифицира съгласно стандарт за управление на сигурността на информацията

viber icon

         ·            Монди Стамболийски получи сертификация съгласно изискванията на стандарт ISO 27001.

         ·            Поддържането на съответствие с международно признат стандарт показва ангажираността на Монди Стамболийски да прилага най-добри практики за осигуряване на опазването на информационните си активи и поддържане на високи стандарти на сигурност и прозрачност на фирмената информацията.

Стамболийски, май 2021 г.  Като още една гаранция за спазване на високи стандарти, Монди Стамболийски получи сертификат и по ISO 27001. Съответствието на внедрената система за управление на информационната сигурност на Монди Стамболийски ЕАД беше потвърдено от Lloyd’s Register, водещ световен доставчик в областта на сертифициране, валидиране, проверка и обучение по редица международни стандарти. През процеса на сертифициране, Монди Стамболийски показа постоянство и последователност в действията и процедурите си, целящи минимизиране на рисковете, свързани с информационната сигурност, поверителността и цялостта на фирмената информация.

Поддържане на съответствието, както и последващ контрол на системата за управление на качеството с изискванията на сертификата ISO 27001, осигуряват опазването на информационните активи и гарантират сигурността на фирмената информация.

Сертификацията по ISO 27001 е резултат от огромни усилия и ангажираност на екипите на отделите, отговарящи за управление на информацията и за оперативните технологии. 

„Водени от ангажимента си да следваме висококачествена и последователна система за управление на сигурността, ние непрекъснато се предизвикваме, за да подобрим нашите процеси и практики“, коментира Атанас Машев - ръководител на екипа по Управление на информацията. Той добавя, че ISO 27001 разглежда не само ИТ, но обхваща и надгражда съществуващите процеси в цялата бизнес дейност, включително хората, процесите и технологиите. Следователно постигането на това сертифициране е и неуспоримо доказателство за ефективно сътрудничество и работа в екип.

Финансовият директор на Монди Стамболийски, Галина Въргова, която отговаря и за отдел Управление на информацията, също коментира скорошната сертификация “Дигитализацията обхваща все повече процеси, изисквайки адаптиране, свързаност, нови умения и нов подход на управление. Бизнесът се изправя пред нови предизвикателства, свързани с безопасността, достъпността, поверителността и автентичността на данните ни. Неизбежно сигурността на информацията се превръща в основен приоритет, а сертификацията по ISO 27001 показва, че усилията ни са в правилната посока.“

Със последната си сертификация по ISO 27001, Монди Стамболийски допълни досегашната си система за управление на качеството, която вече години наред напълно съответства и е сертифицирана по международно признатите ISO стандарти - ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 50001, общата рамка на ISO 31000, FSC®(FSC®-C117390).  

Интегрираната система за управление осигурява подходящите механизми за качество и контрол във всички аспекти на бизнеса ни, както за нас като организация, така и за всички наши партньори. Интегрираната система е стабилна основа за бъдещото отговорно и устойчиво развитие на Монди Стамболийски ЕАД. 

За Mondi

Mondi е световен лидер в производството на опаковки и хартия, който допринася за един по-добър свят чрез иновативни решения за изработване на опаковъчни материали и хартиени продукти, характеризиращи се с устойчивост от самото начало. Нашата компания присъства във веригата на стойността – от управлението на горите и производството на целулоза, хартия и пластмасово фолио до разработването и създаването на ефективни решения в областта на опаковките за промишлени и потребителски стоки. Ангажиментът към устойчиво развитие е основен принцип в нашата стратегия и неизменна част от корпоративната ни дейност. Ние сме водещи в бранша благодарение на нашия ориентиран към клиента подход EcoSolutions („Екологични решения“) – задавайки правилните въпроси, намираме най-устойчивото решение. Оборотът на Mondi за 2020 г. възлиза на 6,66 млрд. евро, а приравнената оперативна печалба (EBITDA) е 1,35 млрд. евро.

Акциите на Mondi се котират в сегмент „Премиум“ на Лондонската фондова борса (MNDI) и вторично на Йоханесбургската фондова борса (MNP). Mondi е съставна част от индекса FTSE 100; от 2008 г. компанията е включена в индекс сериите FTSE4Good, а от 2007 г. – в индекс сериите за отговорно инвестиране на Йоханесбургската фондова борса FTSE/JSE Responsible Investment.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?