Следвайте ни

"Монди Стамболийски" осигурява високо ниво на качество с обновена лаборатория

viber icon

Проектът за обновяване на лабораторната среда в предприятието беше успешно завършен през второто тримесечие на 2019 г.  

„Новата лаборатория е плод на общите ни усилия за поддържане и постоянно повишаване на качество на нашите процеси и продукти. Напълно обновихме съществуващата централизирана лабораторна база, разположена на площ около 400 кв. м, следвайки изцяло нова концепция. Така я превърнахме в модерно звено, което ни позволява да отговаряме на високите очаквания по отношение на качеството и да предлагаме печеливши решения с добавена стойност, които пък водят до успех нашите клиенти“, споделя Александер Криклер, изпълнителен директор на "Монди Стамболийски" ЕАД. 

Благодарение на вложената 7-цифрена инвестиция всички съвременни технологии и системи, както и лабораторните тестове са изцяло съобразени с международните изисквания и стандарти в индустрията, а работната среда е напълно безопасна и комфортна. Лабораторията предлага широк набор от тестове, като се проследяват над 100 характеристики съгласно ISO стандарти, приложими за технологията на производство на целулоза и хартия.  Всички резултати се обработват от система за контрол на качеството, което позволява навременна и адекватна реакция при необходимост от промяна в процесите за осигуряване на оптимални параметри за постигане на продуктивност и качество. 

Освен голяма инвестиция в посока подобряване на качеството в процеса по тестване на суровините и крайните продукти, проектът е вълнуващо сътрудничество между екипите от отдели Технология, Качество, Оперативно съвършенство и Снабдяване. “Амбицията ни е с тази нова лаборатория да поставим нови, по-високи стандарти по отношение на ефективността и качеството“, казва Диана Кючукова, ръководител на отдел Контрол на качеството в компанията.  

Изграждане на предпочитано работно място осигурява работна среда, която привлича и задържа таланти.

“Работя в отдел Контрол на качеството в компанията повече от 30 години. Лабораторната среда означава много за мен в личен план, а модернизирането й е отлична възможност за оптимизиране на ефективността“, споделя Румяна Мануилян, старши лаборант в "Монди Стамболийски" ЕАД.

 Основни промени, които доведоха до подобряване на работната среда на екипа по контрол на качеството: новото лабораторно оборудване заема цял етаж в една от административните сгради, като осигурява достатъчно физическо пространство както за прецизна работа, така и за сътрудничество; собствена климатична система, която поддържа стабилна и нормална атмосфера във всички лабораторни помещения съгласно изискванията; ​контролиран достъп за вход към етажа, където се помещава ​лабораторията, и към склада за химикали осигурява безопасност и добър работен процес на целия екип; богата гама от нови, високоефективни инструменти, включително автоматичен титратор, фракционатор, тестери на опън, микрометър, спектрофотометър, калориметричен уред, камини, и много други специфични инструменти за нуждите на всяка лаборатория, с които да има надеждни и точни резултати в безопасна среда, допринасящи за ефективен и приятен работен процес; ​положителни преживявания за служителите ​- нови съблекални и стая за почивка, работни станции и ергономични столове; библиотека за мостри, оборудвана с най-съвременно решение за съхранение, лесно архивиране и проследяване на всички проби от хартия. 

Модерната работна среда е от ключово значение при избор на работно място от младите специалисти, които са мотивирани за професионална реализация в лабораторна среда. „Аз избрах "Монди", защото компанията полага усилия в посока използване на най-добри производствени практики и поддържане на високи международни производствени стандарти“, споделя Глория Тенева, която става част от екипа по контрол на качеството след успешно проведена стажантска програма.   

Качеството не е просто стратегия, то е начин на мислене и изобилие от възможности 

Вдъхвайки нов живот на нашата лаборатория, разкрихме и нови възможности за сътрудничество с университети и професионални гимназии, повишихме безопасността и комфорта в работната среда за екипите си и сигурността на нашите клиенти по отношение на качеството. 

„Гордеем се с нашата съвременна лаборатория. За нас качеството е еталон за удовлетвореност на клиентите и икономическия успех - заявява Александер Криклер. - Стремим се към непрекъснато подобрение по отношение качеството на хартията, което клиентите ни очакват от нас.“     

Търсите работа с бъдеще?

Ако сте динамична и отговорна личност, търсите дългосрочно кариерно развитие на операторска или инженерна позиция, направете първата крачка и изпратете вашата автобиография на [email protected].

"Монди Стамболийски" предлага сигурна и стабилна работна среда. Заедно с нас вие ще израствате, ще създавате, ще вдъхновявате  и ще помогнете да създадем едно по-добро и устойчиво бъдеще.

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?