71

Модерната алтернатива на бригадите в САЩ - работа в логистични центрове в Нидерландия

Забавление през лятото, докато печелиш пари в Нидерландия – мисията е не просто възможна, а една от най-предпочитаните за студенти или току-що завършили гимназисти, уверявят от екипа на една от водещите компании в подбора на персонал в Европа и света - OTTO Work Force. 

Все още не са малко младите хора, които през лятото стягат куфари и заминават на бригади в САЩ или Англия.  Доходите им обаче са обвързани с тежка работа в сектора на земеделието или сферата на обслужването. Затова и стават все повече онези, които избират да управляват мъдро времето си, така че то да бъде правилно разпределено между работа и личен живот.  

Точният избор

За пореден летен сезон OTTO Work Force, се оказва изборът на младите, динамични и мотивирани хора, които търсят не просто работа през лятото, но и възможността да се запознаят с една от най-древните и любопитни европейски култури – тази на Нидерландия. Единственото условие е сравнително добро ниво на владеене на английски език. Всъщност не съществува и категорично правило за ограничение във възрастта. Дори и кандидати на средна възраст могат да опитат късмета си в Нидерландия.

Едновременно работа, забавление, нови срещи и не на последно място - обогатяващ опит.

Очаква се и това лято приблизително 3000 души да изберат Ниската земя за работната си лятна дестинация.

Стартът

„Стартираме на 30 май. Желащите да работят, отпътуват за Нидерландия всяка неделя. През целия месец юни могат да изберат тази възможност. Подбираме служители, които подготвят заявки за клиенти в логистични центрове - големи международни компании в Нидерландия, които дават шанс на мотивирани хора, които търсят лятна работа за три месеца", обясняват от екипа на OTTO Work Force. На място те могат да получат ценни знания за процесите в складовите бази. 

В част от логистичните центрове се обработват поръчки на известни модни брандове, в други - софтуерни продукти и медицинско оборудване. 

Желаещите могат да се върнат в България след изтичането на тримесечния им трудов договор или пък да го удължат, което е опция за развитие. Част от екипа на OTTO Work Force стартира кариерите си именно така. В момента  фирмата има 16 000 служители, които работят от цяла Европа в предприятията. 

„Този тип ангажираност е изключително добра възможност за млади хора и студенти. Работата напомня на бригадите в САЩ, но за кандидатстване за работа в Нидерландия не се дължат никакви такси за обработка на документи. Кандидатът обаче сам организира пътуването си", обясняват от компанията.

Всички работници имат здравна застраховка, както и български координатор на място в Нидерландия за информация. Разполагат и с приложение за смартфон, на което могат да виждат работния си график, както и „кутия“ за въпроси, ако някой изпадне в затруднение. 

Развитие

Всяка година от България за Нидерландия заминават около 2-3000 души през лятото. От компанията имат капацитета тази бройка да бъде поета и през 2022 г.

Работата, която е на закрито, в складови бази, е подходяща за студенти или за завършили гимназии и техникум – за всички млади хора, които искат да опитат нещо ново. Ангажиментите могат да се извършват спокойно и от момчета, и от момичета. Няма риск и могат да разчитат на 24-часова подкрепа от наша страна на място. Имаме обзаведени квартири, в които работещите могат да живеят по двама в стая, разясняват от OTTO Work Force. 

Одобрените тръгват с подписан трудов договор, пенсионни, здравни и социални осигуровки, както и осигурена квартира.

Не само работа, но и забавление

Най-ценното е, че докато печели парите си, всеки може да се запознае с една от най-богатите култури в Европа. 

„Имаме студенти, които пътуват всяко лято и разчитат на нас да съчетаят работното време със забавление и туризъм. Работи се средно 40 часа на седмица, а в почивните дни може да се пътува до Амстердам, Ротердам, Белгия и Германия. Освен това ще имат възможността да отидат на работа с велосипед – истинско удоволствие“, разкриват от OTTO Work Force.

Офис Пловдив: бул. Цар Борис III Обединител 67А, 0884699966 , 0883699961

Офис София: бул. Александър Стамболийски 84, ет.9, офис 47, 0886699969, 0888878966

Офис Бургас: пл. Царица Йоана 11-13, бизнес център ‘‘Бриз‘‘ – партер

0883699967, 0883699968

 

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?