1939

Министър Лорер: Някои мерки влизат в сила веднага, други - до месец

Пакетът от 2 милиарда е в помощ на икономиката и за най-слабите слоеве. Доказали сме, че това е наша кауза - с бюджет 2022 вдигнахме заплатите на учители и лекари, след като през зимата инвестирахме 4 млрд, заради повишените цени на енергоносителите. Това заяви за БНТ Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа.

Цената е доходите на хората да изпреварват инфлацията. Има достатъчно средства в бюджета.Някои от мерките ще влязат в сила веднага, след като бъдат одобрени от коалиционните партньори. Други мерки, за които е нужна законодателна инициатива, ще бъдат въведени по месец, увери министърът.

Въпреки кризите българската икономика бележи ръст от 20 процента за първото тримесецие, а през март имаме рекорден износ от 8 млрд, посочи Лорер. 

Ако се налага, ще преразгледаме още веднъж доходите на пенсионерите до края на годината след обявеното вдигане на пенсиите с 20 процента от 1 юли. Повишаването на минималната заплата още се дискутира, обясни министърът.  

 

нге  да могат  те.   е част от основната грижа на кабинета. Още 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Чифутска гнас

Чифутска гнас

17.05.2022 | 09:58

А да ти вземем мерките за едно дървено пардесю Ко ще кажеш Бя чифутско изпражнение Натресохте се със лъжи и манипулации във Българския политически живот и вие ще давате наклон как Българина да живее Вие чифутската недодялана и недоклана пасмина да казвате кой са му приятелите и враговете на Българския Народ Сап зад вратъ и дървено пардесю ви се полага за зулумите що вършите Дори и куршум не ви се полага

Отговори
2 0
до дни

до дни

17.05.2022 | 09:16

Некадърници! Оставка.

Отговори
4 0
Шибан_

Шибан_

17.05.2022 | 09:12

Чифут

Отговори
4 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?