Следвайте ни

Министър Бозуков: Бойкотът срещу вписването на новото ръководство на „Напоителни системи“ продължава

Това води до загуби за държавата в особено големи размери

viber icon

Бившата шефка на „Напоителни системи“ ЕАД Снежина Динева, продължава да извършва действия, които пречат на вписването на новия Съвет на директорите на „Напоителни системи“ ЕАД,  както и на изпълнителния директор на дружеството.

До момента са подадени пет заявления за вписване в търговския регистър на новото ръководство. По четири от тях вече има актове за спиране на регистърното производство, а каква е целта на г-жа Динева, не е ясно. Това коментира министърът на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков по време на работно посещение в „Напоителни системи“ ЕАД-клон Бургас. 

Той е категоричен, че прекият ефект  е блокиране на дейността на дружеството, а това води до загуби в особено големи размери за държавата. 

"Едноличен собственик на капитала на „Напоителни системи“ ЕАД е държавата. Министърът на земеделието, храните и горите упражнява правата на държавата.  Овластяването на член на органа на управление на търговско дружество може да бъде оттеглено от едноличния собственик на капитала на дружеството, като аз съм упражнил това право. Практиката показва, че едно исково производство има продължителност между 2-3 години. Означава ли това, че регистърното производство трябва да бъде спряно през целия този период? И какви биха били последиците за държавата", пита риторично министърът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?