71

Мика Зайкова със страшна прогноза за инфлацията: И по-зле ще стане! ВИДЕО

Токът поскъпна шест пъти за две години, той предопределя всички цени, заяви Красимир Дачев

 

"За две години токът средно от 80 лева стана 500 лева - 6 пъти по-скъп. Този ток предопределя всички цени". Това заяви бизнесменът Красимир Дачев пред NOVA, акцентирайки, че увеличените цени на стоки и услуги в България са следствие от високата цена на промишления тук.

По думите му държавата трябва да се намеси в производството на електричество. "Няма причина токът да ни е на такава цена, защото нито се е повишила цената на атомната енергия, нито на електричеството от ТЕЦ "Марица-изток", каза той.

„Не се бойте, българи. Няма да е все така – и по-зле ще стане”. Така пък коментира високата инфлация у на с Мика Зайкова. "Както виждате, правителството не прави нищо в тази посока", добави тя.


„Милиардите, които се изсипаха за помощи и компенсация по време на COVID кризата, генерираха паричен поток, зад който няма нищо и обусловиха голяма част от инфлацията, на която сме свидетели сега. Защото срещу парите трябва да има производство, а такова по време на коронавируса нямаше. Неминуемо трябва да преминем през баланса между тази парична маса, която се изсипа, и производството. Или казано по друг начин - начинът, по който би се компенсирала в голяма степен инфлацията, е икономическият ръст. И подкрепа за производството”, каза бившият министър на икономиката и на труда и социалната политика Лидия Шулева.

"Икономически ръст, който го няма", контрира Мика Зайкова в студиото на "Здравей, България".

 
Икономистът Стоян Панчев смята, че голяма част от инфлацията е създадена от големите централните банки по света и трябва да бъде ограничена там.

Експертите са категорични, че идеята за таван на цените на основните стоки у нас е абсурдна. По думите им мярка за намаляване на ДДС на тези стоки, както и на лекарствата, би облагодетелствало единствено търговците, но не и потребителите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Киркор

Киркор

13.04.2022 | 20:50

Попитали радио Ереван. Кога в България ще бъдем по-добре? И то отговорило, че Вие вече бяхте по-добре.

Отговори
2 0
Истината

Истината

13.04.2022 | 10:21

Ако забелязвате, готви се преструктуриране на управляващите в посока доста по-хард пропутинистка посока. Ново мнозинство, в стил итн-герп-ст. яневите, дпс, (израждане мълчаливо подкрепя) Дали с нови избори, или без - това мислят Кукловодите в момента... - Изборът за БНБ управител, и запъването на итн да оттегли кандидатурата си - Плащанията за пътищата - Всякакви други затлачени проблеми - Хартиената бюлетина да я връщаме или не? Голем праз! - Изпращането на поне един патрон за Народа на Украйна, избиван безжалостно от Z нацистите ...зацикли... - Костя откровено заяви - иска правителството да падне! И Костя имал вече 8,2% подкрепа (а не 4...) - Медиите последните дни са брутално пропутинистки...вижте само кои омръзнали, втръснали ни мутри канят, тройно повече отпреди. Вижте ехидните интонации на водещите по темата Украйна, подсмихванията им, подхилкванията им.."бунтовниците" (Украинските!!) в УКРАИНСКО ПРИСТАНИЩЕ били "завзели" нашия кораб...това по националната телевизия?!! - Украински бежанци не си плащали сметките....къде, кога, как - няма инфо ЕЖК каза на пазара... - казусът гешев зацикли...(на 1 во място да преместя ли това?) - следете медийното отразяване на изборите във Франция и ежеминутното "подпиране" на льопен... - казусът РС Македония - блокаж пълен ................ Оставям Списъка отворен!

Отговори
4 0
SOS

SOS

13.04.2022 | 09:57

Скъпа бабо Мика, цял живот си на държавната софра. Моля да не се показвате повече по телевизиите. С Вашето поведение, коментари и елементарни съждения ми се повдига.

Отговори
8 4

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?