Следвайте ни

Мега сделка от ареста: Фирма джудже пое хотел "Маринела"

Дружеството, създадено преди 8 месеца, е регистрирано на един адрес с "ВГ" АД, собственик на бившия "Кемпински"

viber icon

Ветко Арабаджиев се раздели с още един от луксозните си активи. Хотел "Маринела" в София е даден за стопанисване и управление на нова фирма - "Сити хотел мениджмънт" ЕАД, става ясно от регистъра на министерство на туризма. Дружеството е регистрирано съвсем скоро, в края на ноември месец миналата година. Не е известно собственикът му - 37-годишният Калоян Николов, да има опит в менажирането на големи туристически обекти. Любопитна подробност е, че "Сити хотел мениджмънт" е със същия адрес на управление, както и фирмата на фамилията Арабаджиеви, собственик на хотела, "ВГ" АД.  

 


Ветко Арабаджиев купи бившия хотел "Кемпински" през 2014 година от наследниците на покойния Иван Зографски. Сградата претърпя много ремонти и преустройства и сега е категоризирана с 5 звезди. Притежава 442 стаи и съответно 700 легла. 

 


Ветко и Маринела Арабаджиеви все още са в ареста с обвинения за данъчни измами и пране на пари. Въпреки това през май фамилия успя да продаде 5-звездния "Виктория палас" в Слънчев бряг.

 

Още по темата четете в днешния брой на вестник "Марица"

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (4)

Trakiq

20.08.2019 | 16:42
1 0

Koito moje go moje nezavisimo kade e!

НОСТРАДАМУС

20.08.2019 | 11:43
4 0

Аз не виждам каква е файдата,че е в ареста,след като и от там продължава да си върти далаверите.

Червената Шапчица

20.08.2019 | 08:07
12 1

Калоян Николов е един от най-верните служители на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Беше управител на Роял Касъл на Елените. Пак някаква измамна схема, но чак пък толкова прозрачна.

Тера нова

20.08.2019 | 07:44
7 2

Всичко се изкопува от братя Маргени

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?