Следвайте ни

Мега сделка от ареста: Фирма джудже пое хотел "Маринела"

Дружеството, създадено преди 8 месеца, е регистрирано на един адрес с "ВГ" АД, собственик на бившия "Кемпински"

Ветко Арабаджиев се раздели с още един от луксозните си активи. Хотел "Маринела" в София е даден за стопанисване и управление на нова фирма - "Сити хотел мениджмънт" ЕАД, става ясно от регистъра на министерство на туризма. Дружеството е регистрирано съвсем скоро, в края на ноември месец миналата година. Не е известно собственикът му - 37-годишният Калоян Николов, да има опит в менажирането на големи туристически обекти. Любопитна подробност е, че "Сити хотел мениджмънт" е със същия адрес на управление, както и фирмата на фамилията Арабаджиеви, собственик на хотела, "ВГ" АД.  

 


Ветко Арабаджиев купи бившия хотел "Кемпински" през 2014 година от наследниците на покойния Иван Зографски. Сградата претърпя много ремонти и преустройства и сега е категоризирана с 5 звезди. Притежава 442 стаи и съответно 700 легла. 

 


Ветко и Маринела Арабаджиеви все още са в ареста с обвинения за данъчни измами и пране на пари. Въпреки това през май фамилия успя да продаде 5-звездния "Виктория палас" в Слънчев бряг.

 

Още по темата четете в днешния брой на вестник "Марица"

Вяра Порязова

Журналист

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?