Следвайте ни

Майстор на паркура гради кариера в Lidl

Как двама пловдивчани успешно изминават пътя от касиер-продавач до ръководен кадър в компанията

viber icon

Eдин майстор на паркура в Lidl – така накратко можем да представим Николай Гаджев, който работи в един от магазините на веригата в Пловдив. Всичко започва преди 3 години, когато започва работа като касиер-продавач. И до днес помни какво му казали на интервюто – „Работи здраво и това няма да остане незабелязано“. Историята му в компанията е най-яркото доказателство за това. След година като касиер-продавач идва поканата да стане младши зам.-мениджър. Днес като такъв признава, че трябва да е наясно с всичко, което се случва в магазина – „може да се наложи да бъдеш на каса, да правиш поръчки, да зареждаш стока и още много други неща“.

 

Именно това обаче му харесва най-много – динамиката, новите контакти и това, че винаги има какво ново да се научи. Към тях добавя и забавните истории с клиенти – като например, как възрастна жена искала да го запознае с внучката си, защото бил много мил. Признава, че за сегашната му ръководна позиция много му помага и образованието му на учител по физическо. „И в двата случая от теб зависи как ще протече времето, в което сте заедно, и кой какво ще е научил накрая“. Любовта му към спорта е в основата и на друга негова страст – паркура и фрийръна. Обяснява, че при паркура трябва да стигнеш от т. А до т. Б по най-тихия и бърз начин, без да използваш нищо друг освен тялото си. Докато при фрийръна става още по-интересно, защото се добавят и салта, а именно те му носят най-голям адреналин.

И докато със своите 3 години в компанията Николай е част от по-новото поколение, то Деница Попова е от онези дългогодишни кадри, които са част от Lidl от самото начало и откриването на първите магазини в страната. И до днес си спомня колко силна е била емоцията в първия ден – „беше голямо вълнение, защото поставяхме началото на нещо ново на българския пазар“. Също като Николай и тя започва като касиер-продавач. Като при всичко ново и непознато не липсвали трудности, но именно желанието и амбицията я карат да продължи напред и да превърне „трудното“ във възможно. То, разбира се, не закъснява – повишават я в младши зам.-мениджър, а година по-късно и в зам.-мениджър. „За да израснеш в професията, са нужни желание, отговорност, но преди всичко позитивно отношение“, категорична е тя.

 

Днес, правейки равносметка за изминалите 10 години, признава, че уважението, грижата към хората и страхотните условия са нещата, които я задържат в Lidl. А това, което е научила? Да бъде търпелива, да се справя със сложните отношения между хората и каквито и трудности да среща, винаги да се опитва да усмихва хората. Затова всеки път, когато види усмивка и благодарност у клиентите, знае, че тя и екипът й са се справили отлично.

Ако искаш и ти да станеш част от екипа на Lidl в Пловдив, разгледай възможностите, които предлага компанията, тук.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?