Следвайте ни

Maxima Grupė с най-много магазини след сделката с "Триумф"

Веригата дава работа на 40 000 души

viber icon

"Максима България" ще се превърне в едноличен лидер по брой търговски обекти в Пловдив, след като ребрандира и открие 11 магазина на "Триумф". Компанията е шестата по големина хранителна верига, която оперира общо 73 магазина "Т Маркет" в 38 града в цялата страна. През миналата година "Максима България" обнови три супермаркета и откри девет нови обекта - три в София и по един в Карнобат, Ямбол, Несебър, Велико Търново, Нови Искър и Айтос. Компанията разработва бизнеса си в страната, както в големите градове и областни центрове, така и в по-малките населени места. През миналата година българското дружество инвестира 2 млн. лв. в чисто нов магазин в Студентски град в столицата. Компанията въведе и първите каси на самообслужване във веригата в магазина си в кв. "Мусагеница" в София, a преди борени месеци реновираха изцяло и магазина до ресторант "Стадиона" в Пловдив.

"Максима България" е част от Maxima Grupė, която е с фокус търговия на дребно в Прибалтика и е собственик на вериги в Литва, Латвия, Естония, Полша и България. През 2019 общият брой на магазините в петте държави надхвърля 1100, а служителите са над 40 000. Литовската Maxima Grupė предвижда 600 млн. евро инвестиции до 2025 г., насочени към модернизиране и разширяване на мрежата от магазини. Холдингът планира да заложи на бърза международна експанзия. Целта е оборотът на групата да нараства със 7% всяка година, клиентите да се увеличават с 5%, а служителите - с 2% годишно.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?