Следвайте ни

Масово пробутват маломерни палети

viber icon

При покупка на дърва за огрев внимателно измерете палета с ролетка, за да сте сигурни, че не ви лъжат. Много от фирмите, особено ромите, масово удрят в теглото, предупреди търговец на дървен материал със складове в Пловдив, Хасково и Димитровград.

Ако палетът е с размери 70-60-70, това означавало, че ни пробутват палет за 0.7 кубика, а ни го продават по-скъпо за кубик. Палетът с един тон дърва трябвало да е с размери 100-100-100 или 80-120-100. Цената на дървата за огрев, за която се тръби, че ще се увеличава до 100 лв., от няколко години не е мръднала и е 95-100 лв. Това, че се внушава, че скокът е от тази година, е симулация, тъй като контролът върху търговията се засили. Допреди една-две години дървата действително вървяха между 60 и 70 лв., но уж за кубик, но палетите масово тежаха 0,7.

Търговците изчисляват, че на едно домакинство са му необходими около 5 кубика дърва, за да изкара най-студените зимни месеци. Въпреки високите цени на дървесината - бор, бук, дъб и др., тя все още е най-предпочитаният и най-евтин вариант за отопление.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?