71

"Макдоналдс" разпродава 850 ресторанта в Русия

"Макдоналдс" обяви, че е започнал да продава бизнеса си в Русия, което включва 850 ресторанта. В тях работят 62 000 човека. Гигантът за бързо хранена посочи като причина хуманитарната криза, причинена от нахлуването на руската армия в Украйна. "Задържането на бизнеса в Русия вече не е приемливо и е в разрез с ценностите на "Макдоналдс", обявиха от компанията.

Докато се опитва да започне да разпродава ресторанти, "Макдоналдс" заяви, че планира да премахне златните арки и други символи, свързани с компанията. От там добавят, че ще запази търговските си марки в Русия.

     
Главният изпълнителен директор Крис Кемпчински каза, че "отдадеността и лоялността към Макдоналдс" на служителите и стотици руски доставчици правят решението да напуснат трудно, пишат световните медии, цитирани от pik.bg.

 "Ние обаче имаме ангажимент към нашата глобална общност и трябва да останем непоколебими в нашите ценности, а нашият ангажимент към тях означава, че вече не можем да поддържаме арките да светят там", заяви той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Наздраве

Наздраве

18.05.2022 | 00:28

Да се махат и от Кочината Бг. Бат Петю Коня Президент Бг на Макдоналдс Шел Пазарджик минаваше само да ползва тоалетна

Отговори
3 0
Правилно

Правилно

17.05.2022 | 23:16

Здравословно хранене,преди всичко.....

Отговори
4 0
Жгтн

Жгтн

17.05.2022 | 23:04

Много важно! Най-големите боклуци, с които примамват децата ни! Има държави, в които умишлено НЯМА Макдоналдс!

Отговори
5 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?