Следвайте ни

Махат давността за приватизацията

ГЕРБ започват консултации за промяна на Конституцията

viber icon

Депутатите от ГЕРБ планират консултации за промяна на конституцията, която да позволи да отпадне давността за тежки престъпления, извършени при и по повод на приватизацията, информира председателката на правната комисия Анна Александрова, съобщава “24 часа“.

Все още няма изготвени текстове, но разговорите вероятно ще стартират още другата седмица по нареждане на премиера Бойко Борисов.

Преди няколко дни, Александрова обясни, че за подобна промяна следва да има мнозинство, и то над две трети. "Следва да се обединим, а колегите от БСП не ни подкрепиха през 2017 г. Сега очаквам, след като всички адмирират усилията на главния прокурор, да дадат знак, че всички бихме могли да променим конституцията и можем да търсим отговорност на хората, извършили престъпление”, каза Александрова.

На 14 февруари депутати от “Атака” внесоха законопроект за изменение на Наказателния кодекс в подобен дух, но за да настъпи такава промяна, трябва да се съберат гласовете и на опозицията от БСП, защото трябва да се мине през изменение в конституцията, което изисква квалифицирано мнозинство.

Още по темата - четете ТУК

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Grand Funk

Grand Funk

27.02.2020 | 12:24

И след това да върнем чл.1 в Конституцията.

Отговори
1 0
ЛЕЛЯ ВИ ТЕМИДА ОТ ГЪРЦИЯ

ЛЕЛЯ ВИ ТЕМИДА ОТ ГЪРЦИЯ

27.02.2020 | 06:40

ЗАКОН ЗА ОТПАДАНЕ НА ДАВНОСТТА-ДОБРЕ,НО ЩЕ ИМА ЛИ ОБРАТНА СИЛА,Т.Е. ДА СЕ ПРИЛАГА НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО И КАК ЩЕ СЕ ПРИЛАГА АКО Е ПО-НЕБЛАГОПРИЯТЕН В СРАВНЕНИЕ СЪС СЕГА ДЕЙСТВАЩИЯ ЗАКОН,А???

Отговори
2 0
Басри

Басри

27.02.2020 | 04:24

Ха дано

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?