Следвайте ни

Магазините в центъра празни, ето с колко паднаха наемите

Освободените през извънредното положение обекти още пустеят

viber icon

Голяма част от магазините и офисите в централната част на Пловдив, освободени по време на извънредното положение, остават празни вече втори месец, установи репортерска проверка на "Марица". Апетитните търговски обекти по Главната, "Иван Вазов" и други улици край тях, които само допреди година не оставаха на пазара повече от седмица, сега хващат паяжини на ключалките. 

Брокери на недвижими имоти са категорични - наемите и продажбите на търговски площи в Пловдив са понесли най-тежкия удар в целия имотен сектор. Според Пламен Атанасов интересът към магазини е почти нулев към момента. "Търсенето на магазини и офиси в момента е надолу с поне 70-80% в сравнение с този период на миналата година. Същевременно имаме ръст на предлагането с поне 10-15% заради стотиците освободени магазини в последните месеци заради коронавируса", коментира брокерът Атанасов.

Проверка показа, че цените на търговските площи също са значително понижени. Така се оказва, че магазин от 40 квадратни метра на улица "Иван Вазов" е бил обявен за 500 лева. Същият имот в момента е предлаган с месечен наем от 360 лева. 

Хората пък коментират, че за пръв път Главната е толкова празна, що се отнася до магазините. "Личи си, че идва криза - такова нещо не е било, всеки трети магазин стои празен с табелите", сподели пред "Марица" пловдивчанката Катя Велева.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ИБН ЕБН АЛ

ИБН ЕБН АЛ

13.08.2020 | 10:24

Били празни??????? Лъжиииии....., празни са ви тиквите.... Да не сте били в Елхово или Тополовград????? Празни може да са само в някой улички, в който така или иначе освен 5 живущи не минава никой...... Иначе на баш главната, по отеца, по Заимов, в капана, по железарска има 2 магазина празни и то е защото от година година стават все повече собственици и не ги устройва наема..... Всеки иска сам да го гушне и да не дели с друг....., но нема братче и става една...... Така, че отидете и работете с мотиката.... Там ви е силата...., не да пишете щуротий

Отговори
10 5
Верно е

Верно е

13.08.2020 | 12:43

Иди питай по магазините как им върви търговията последните 2 месеца и след пиши тука. И да - има доста празни магазини и офиси по центъра. Иди виж и в халите и в Гранда какво става.

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?