71

“Лукойл” готов да продаде рафинерията в България

Компанията обмисля продажба с оглед на същественото изменение на условията за осъществяване на дейност, дискриминационни закони и други несправедливи решения

 

"Лукойл" е готова да продаде рафинерията в Бургас. Това става ясно от официално съобщение на руската компания. В него се казва, че заради същественото изменение на условията за бизнеса на групата "Лукойл" в България, компанията преразглежда стратегията. С помощта на международни консултанти ще бъдат анализирани различни опции, включително продажбата на бизнеса, посочват руснаците.

Преразглеждането на стратегията било заради приемането от страна на държавните органи на България на дискриминационни закони и други несправедливи политически решения спрямо рафинерията, които нямали нищо общо с регулиране на големия бизнес, нито с увеличаването на приходната част на бюджета на страната.

"Изкуствено раздухваната политическа буря около предприятието на голяма международна търговска структура, спрямо която няма наложени санкции на Европейския съюз и САЩ, и която изпълнява всички свои задължения пред държавата и работниците си, вреди на бизнеса на компания "Лукойл", на инвестиционния климат в България, неумолимо руши имиджа на Републиката в очите на световния бизнес, негативно влияе върху приходите в държавния бюджет, заявяват от "Лукойл".

От "Лукойл" припомнят, че досега са инвестирали у нас 3,4 млрд. долара, с които рафинерията в Бургас станала една от най-екологичните и високотехнологични в Европа. Освен това била създадена мрежа, включваща 220 бензиностанции и 9 нефтобази, както и предприятия за бункероване на кораби и въздухоплавателни средства.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
"Супердемократите" продължават да ни изземват бизнесите

"Супердемократите" продължават да ни изземват бизнесите

06.12.2023 | 13:42

Продължават да ни изземват бизнесите чрез уж забранените антиреклама и мафиотски заговори!

Отговори
0 0
комунист

комунист

05.12.2023 | 16:07

Дано да стане.Ще чакам радостните Ви коментари на колонката на бензиностанцията след продажбата.А за хилядите безработни ако решат да я спрат преди продажбата някой мисли ли?

Отговори
1 1
Батко

Батко

05.12.2023 | 12:51

Да честитим на Шиши новата придобивка!

Отговори
9 1
Ще я вземе Свинчо

Ще я вземе Свинчо

05.12.2023 | 12:41

И ще я унищожи.

Отговори
11 2
МУН

МУН

05.12.2023 | 11:57

Рафинерията е на Ротшилд. Дялът на руснаците е мизерен. Тия тъпунгери не знаят ли това? Без съгласието на Ротшилд не могат да продадат и една керевида от "Лукойл". Американците просто изритват държавата от управлението на рафинерията и ще правят с нея каквото си искат. А ние ще чакаме да капне нещо я от данъци, я от акцизи.

Отговори
11 9
Неанонимен

Неанонимен

05.12.2023 | 12:18

E, като им е мизерен дялът, тамън ще се отървем от тях!

Отговори
9 9
Психо

Психо

05.12.2023 | 12:52

Пийте си хапчетата, другарю!

Отговори
7 6
лимбо

лимбо

06.12.2023 | 09:54

Много станахте лъжливите овчари , но при суша няма кво да са размъти. Упорито в полога са мъти

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?