71
Следвайте ни

"Лудият петък" започва: Поръчваш сега, доставят през декември

viber icon

Лудницата за коледни подаръци за най-малките започва. И двата големи хипермаркета за детски стоки обявиха дните с намаления – в "Хиполенд" трескавото пазаруване ще е на 12 и 13 ноември /петък и събота/, а в "Комсед" шопингът ще е тридневен – от петък до неделя. Онлайн магазинът на промоция обаче отваря с 2 часа по-рано – в 22 часа на 11 ноември. Надцакването е факт от няколко години. "Хиполенд" дава отбив от цената на всички стоки от 25%, а "Комсед" – 30%. 

Заради очаквания наплив от клиенти – предимно виртуални, защото за магазините с площ над 300 кв. м. се изисква зелен сертификат, е възможно доставките да се забавят, предупреждават от магазините. Стоките, поръчани по време на Happy weekend в „Комсед“ ще бъдат доставяни до 14 работни дни, а играчките и дрешките, заявени по време на „Лудия петък“ в „Хиполенд“ – до 20 работни дни. Това означава, че подаръците би трябвало да са налични в дома на родителите най-късно до 10 декември. 

Дните с намаления по магазините за детски играчки традиционно са най-натоварени. Миналата година се наложи от търговските обекти да изкарат по един служител пред входа на магазина, който да „управлява тълпата “и да пуска по малко клиенти, за да не стига до струпване в условия на пандемия. Сега обаче това вероятно няма да е нужно, защото за вход във физическите магазини на веригите е нужен зелен сертификат. 

Виртуалната блъсканица обаче ще е голяма. Много майки вече са наясно, че преди голямото пазаруване е необходима предварителна подготовка. Една от възможностите е да сложат предварително избраните стоки в онлайн-количката и да финализират покупката веднага щом започне акцията. 

 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?