Следвайте ни

Лоши новини! Най-много безработни в Пловдивско

viber icon

Новорегистрираните безработни отново са повече от започналите работа, показват данните от последното специализираното наблюдение на пазара на труда на Националния статистически институт във връзка с епидемията от Covid-19. Досега тенденцията беше обратна. 

Данните показват, че през периода 21-27 юни 2021 най-много са новите безработни в областите Пловдив, Пазарджик, София-град, Стара Загора и Ямбол. Конкретно за Пловдивска област цифрите са следните: 369 са хората, загубили препитание през посочената седмица. В същото време обаче 336 души са постъпили на работа. 

Очаквано, пик на хората, намерили си работа, има по Черноморието – Варна и Бургас. Това обаче е сезонна заетост и е много вероятно заетите в момента по курортите да се влеят в редиците на безработните отново наесен. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Коментари (3)

xxl

xxl

21.07.2021 | 15:35

Където стъпи Здравка Каназирева,трева не никне….

Отговори
1 0
Боко

Боко

21.07.2021 | 13:20

Заради смотания кмет Пловдив западна! Мръсен,неприветлив. Много предприятия затвориха или се изнесоха в други градове. От красив град станахме руини,заради некадърното управление на Маминия, Данчето и сегашния смотльо.

Отговори
3 2
Гого

Гого

21.07.2021 | 15:35

Чети бе лешпер. Пловдивска област. Не града. Града си има своя област. Западнала ти е главата. Прииждат хора от къде ли не,строят се жилища най много в страната и това е от западане. Много предприятия си работят и от другите градове се преселват тук да работят и живеят ,но ти явно не живееш в Пловдив. Руините привличат хора,не отрепки!

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?