Следвайте ни

Лоша новина за ценителите на бирата – кенчето поскъпва тройно

viber icon

Феновете на бирата няма да могат да се наслаждават на любимите си кенчета, ако пазарът на цветни метали не се успокои в следващите месеци. Алуминият, от който се произвеждат металните кутийки, е поскъпнал тройно, което прави нерентабилно предлагането на бира в кенчета.

Ударът засяга още големи компании като „Coca-Cola” и „Red Bull”, които също реализират огромни продажби на продуктите си в тази опаковка.

Сътресения се очакват и на българския пазар, където дистрибуторите масово променят заявките на търговците и сменят кенчетата с бира в стъклени бутилки или пластмасови туби. Заради проблем с обработването на амбалажа обаче много търговци просто включват стъклените бутилки в цената на бирата, което води до поскъпване с 25-30 стотинки на най-масовите разфасовки от половин литър.

Всъщност липсата на кенчета не е голяма загуба, защото те по принцип не са най-подходящата опаковка. Бирата в кенове придобива специфичен метален привкус, което се дължи на емайла, с който се покрива вътрешната повърхност на кеновете. Освен това, за да се увеличи срока на годност на бирата, в кеновете добавят различни стабилизатори и консерванти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Mirkata

Mirkata

10.08.2021 | 23:38

Даже и във вторични суровини не ги искат кенчетата.

Отговори
1 2
Посмали, манго !

Посмали, манго !

10.08.2021 | 22:05

Когато някой иска да обясни непреодолимата си жажда за повече и... още повече, ще донесе вода от девет баира, за да замаже лакомията си. Живея от доста време в щатите и такова нещо няма. Всичко си е за лична употреба - лакомията и алчноста на нашите идиоти - т.н. бизнесмени са безгранични!

Отговори
6 0
клошар букинист

клошар букинист

10.08.2021 | 15:31

Поредната капиталистическа пропаганда за поскъпване, лапане ... използвани алуминиеви кенчета се търкалят навсякъде и никой не си прави труда да ги събира!

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?