Следвайте ни

"Лидл" дарява 10 хил. лв. за 2 иновативни проекта в Пловдив

viber icon

За трета поредна година "Лидл България" финансира безвъзмездно проекти на граждански организации. Двама от щастливците са от Пловдив. Подкрепата от инициативата "Ти и ​Лидл за по-добър живот" е със 155 хил. лв. за 22 неправителствени сдружения в 25 населени места в страната. Всеки от финалистите ще получи до 10 000 лв., за да осъществи идеята си. Отличените проекти са в четири приоритетни тематични области: образование​, околна среда​, активен начин на живот​, култура и историческо наследство.

Екипът на Народно читалище "Просвета 1909" в Пловдив ще изработи уебсайт и информационни пана за опазване и популяризиране на щъркелите в Белозем. Ще организира и национална среща на селата с висока численост на щъркели в България. Фондация "Кентавър арт" - Пловдив, ще създаде клуб за водни приключения и спорт и ще организира 10 събития, свързани с река Марица.

Грантовата програма се изпълнява в партньорство с фондация "Работилница за граждански инициативи" и Българския дарителски форум. Търговската верига формира бюджета за "Ти и ​Лидл за по-добър живот", като в определен период от време отделя по 3 стотинки от всеки касов бон.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?