"Лидл България" откри 90-ия си магазин в страната

Юбилейният маркет е в Пловдив. Специален гост на откриването бе един от културните символи на града - Капана фест

Юбилейният 90-и магазин на Lidl в страната отвори врати вчера в Пловдив. Това е 7-и обект на веригата в града, с което той се нарежда втори след столицата по брой магазини. Откриването е поредната стъпка за устойчивото разрастване и стабилното присъствие на Lidl на българския пазар и затвърждава позицията на веригата като един от големите инвеститори, отговорни данъкоплатци и работодатели в страната.    

„С откриването на 90-ия ни магазин уверено вървим към това да бъдем по-близо до потребителите, предлагайки на все повече хора нашия богат асортимент от качествени продукти с оптимално съотношение качество-цена. Радвам се, че юбилейният ни магазин е именно в Пловдив, където пловдивчани ни показват, че се движим в правилната посока, като ни избират за своето ежедневно или седмично пазаруване“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на "Лидл България".  

Най-новият магазин Lidl се намира в Ритейл Парк Пловдив и отговаря на концепция на марката, фокусирана върху по-модерни и по-удобни магазини за клиентите и служителите. Магазинът се отличава с модерен вътрешен дизайн, широки и удобни коридори, много по-прегледна и удобна подредба на стоките. Целта е да превърне пазаруването в лесно и приятно занимание, съобразно изискванията и предпочитанията на потребителите.

Един от символите на културния живот в града - Капана фест, бе сред специалните гости на откриването на най-новия магазин на веригата под тепетата. Капана фест осигури част от своите атракциони на място в магазина, за да допринесат за празничното настроение на първите клиенти. Освен много забавления, най-нетърпеливите да посетят 90-ия обект на Lidl имаха шанса да се снимат за спомен с кулинарните експерти шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков, както и да се възползват от допълнителни предложения на атрактивни цени, талони с отстъпки и още много изненади.

-СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ- 

С финансовата подкрепа на „Лидл България“ тази година в Пловдив са реализирани три проекта по социално отговорната инициатива на търговската верига „Ти и Лидл за по-добър живот“. Те са на обща стойност 30 хил. лв. Единият проект е спечелен от Сдружение “Приятели на Регионален природонаучен музей - Пловдив”. Благодарение на него е  създадено приложение за интерактивно споделяне на информация за експонатите в музея. От Фондация Национален алианс за работа с доброволци реализират проект „Младите в действие“. Той е за насърчаване на младежите  да бъдат граждански активни, да идентифицират местни проблеми като кауза и да планират доброволчески кампании. В него участват ученици от три училища на възраст между 13 и 17 г. Тяхната подкрепа е насочена към детското онкохематологично отделение към УМБАЛ „Св. Георги“, Дом за деца, лишени от родителски грижи, и  Общинския приют за безстопанствени кучета. „Да спортуваме за здраве“ е третият финансиран проект от „Лидл България“. С негова помощ в ЦДГ „Малкият принц“ е изградена спортна площадка за деца и техните семейства.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?