2374

Лидл България с две награди от Employer Branding Awards 2022

Компанията с приз в категориите Иновации в управлението на талантите и Employer branding събитие

16 февруари 2022, София. Лидл България бе отличена с две награди по време на тазгодишното издание на Employer Branding Awards 2021, организирано от b2b Media. Компанията зае първо място в категорията Иновации в управлението на талантите и второ място в категорията Employer branding събитие за финала на практикантската си програма през 2021 година.

Развитието на служителите и подкрепата ни за младите кадри са изключително важни за Лидл България като работодател. Затова сме щастливи, че получените отличия са резултат именно от работата ни в тези две посоки. През 2021 г. надградихме цялостния си процес по управление на таланта – въведохме нова онлайн платформа, с която служителите могат по-лесно да организират своите обучения; продължаваме да развиваме хората на ръководни позиции чрез Лидерската си академия, а с младежките си програми отново дадохме шанс на студенти и ученици да натрупат професионален опит в Lidl. Всичко това се оценява високо и от служителите. Според анонимно вътрешно проучване, което провеждаме всяка година, 79% от участвалите са удовлетворени от работата си в компанията“, коментира Катерина Шопова, Директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

Цялостният процес по управление на таланта в Lidl обхваща 100% от служителите и има за цел да насърчи и подпомогне професионалното развитие на всеки чрез различни обучения, практически задачи, менторство и обмяна на опит. Ежегодно компанията инвестира и 6-цифрен бюджет в обучението на своите служители.

Миналата година веригата за пореден път успешно проведе своите младежки програми – стажантска за студенти и практикантска за ученици над 18 години. И двете предизвикаха два пъти по-голям интерес сред младите хора в сравнение с предишните издания. Близо 120 български студенти кандидатстваха за стажантската програма, а 139 пълнолетни ученици проведоха своята лятна практика в магазините на Lidl в цялата страна и отбелязаха нейния успешен финал със специално онлайн събитие на поп звездата Dara.

 

Наградите от b2b Media идват, след като в края на януари Лидл България получи за трети път международния сертификат TOP Employer заради доказаните си и световно утвърдени работодателски практики. Едновременно с това независимата външна експертиза получи потвърждение и от оценката на служителите в компанията. Според последното издание на традиционното за веригата вътрешно проучване, 75% от всички участвали смятат, че имат отлични възможности да развиват постоянно своите умения, а 77% биха препоръчали компанията като работодател на свои близки и познати.

 

 

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 30 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 110 магазина в 50 града и над 3700 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?