49

Либхер с престижна награда за квалификация на персонала и програми за здравето на своите служители

Фирмата беше отличена на годишния конкурс на Министерството на труда и социалната политика

„Либхер-Хаусгерете Марица“ спечели първото място в категория „Човешки ресурси“ за квалификация на персонала и програми, насочени към физическото и психично здраве на над две хиляди сътрудници и техните семейства. Отличието получи Красимир Кирков, ръководител отдел „Управление на човешките ресурси“ на фирмата, по време на второто издание на годишните награди „Социално отговорен стратегически мениджмънт“ 2022 на Министерството на труда и социалната политика. Националният конкурс има за цел да популяризира добрите примери в корпоративната социална отговорност и да насърчи повече работодатели да инвестират в своите служители и да се ангажират със социални каузи, които повишават качеството на живот и подпомагат социалното, икономическо и екологично устойчиво развитие на обществото. Награди бяха връчени в три категории – „Човешки ресурси“, „Общество“ и „Околна среда“. 

„Над 20-годишните усилия на ръководството на Либхер в подкрепа на здравето на сътрудниците на фирмата не останаха незабелязани. Нашата утвърдена позитивна корпоративна политика направи особено впечатление на журито. Получихме заслужена и мотивираща първа награда“, заяви Красимир Кирков. Той посочи, че „Либхер Марица“ има комплексна и иновативна програма, помагаща на хората - и за профилактика и при спешни случаи. В българската фирма на международния концерн, ситуирана в Тракия икономическа зона, са заети над 2 200 души. Вниманието на журито е спечелила комплексната „Програма за управление на здравето“. Нейните ресурси са на разположение на всички служители (някои от тях частично и на семействата) - информационните дейности по програмата, многобройните възможности и предложения за профилактика и лечение на физическото и психично здраве и т.н. Всяка година Либхер инвестира 7-цифрена сума в програми за своите сътрудници, като предлага и едни от най-високите възнаграждения в Тракия икономическа зона. Към тях се добавят още сигурност и коректно отношение на работното място, богат социален пакет придобивки и цялостна грижа за хората в компанията.

„Фирмената политика на „Либхер Марица“ набляга на профилактиката. Нека всички ние да станем по-осъзнати за здравето си - преди .., а не след ..“, апелира Кирков. Той посочи, че един от слоганите на работодателската марка - „Растем заедно в задружен екип“, говори достатъчно за причините за високото отличие и признание в националния конкурс. „Либхер Марица“ отново доказа, че е топ фирма, подкрепяща своите сътрудници.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Коларов

Коларов

08.01.2023 | 12:37

Работя за фирмата вече 4 години.Без образование съм и вземам 1950 лв чисто след данъци плюс други социални придобивки .Много съм доволен.

Отговори
2 1
Либхер

Либхер

06.01.2023 | 15:11

И други такива, капан за бедни българчета...!

Отговори
4 4
бедни и с гимназиално образование,

бедни и с гимназиално образование,

07.01.2023 | 10:23

които не могат да се реализират на пазара на труда

Отговори
1 2

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?