Следвайте ни

Летният туризъм на печалба при смяната на времето

viber icon

Според експерти най-голяма полза от връщането на стрелките в момента имат страните със силно развит морски или океански летен туризъм. Положителен икономически ефект се получава заради по-дългия летен ден. Самите туристи имат повече време на разположение за плаж и посещение на атракции, което пък прибавя допълнителни средства в бизнеса и хазната Отивайки с един час по-рано на плаж, се увеличава таксата за чадъри и шезлонги, консумацията на храни и напитки. Специалистите изтъкват, че именно това е и причината промените да са най-желани от скандинавските страни, а не от тези с големи летни приходи от туризъм.  

Много анализатори отчитат, че единствените плюсове на лятното време са за туризма. Затова много от държавите ще трябва да избират внимателно към какво време да преминат, ако отпадането на смяната на часовете стане реалност.  

Повечето български експерти твърдят, че за нас е изгодно турското положение. Южната ни съседка отмени смяната и остави лятно часово време, защото има морски туризъм. Така приходите  в най-активния сезон продължават да са големи и не претърпяват никакви загуби.

 У нас обаче не е за пренебрегване фактът, че както денят ще остане по-голям за летовниците, така и ще бъде по-малък за туристите в зимните ни курорти, ако останем с лятно време.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?